Gyermekorvosnál van olyan vércukor-ellenőrző készülék?
Figyelt kérdés
17 éves vagyok és meg akarom nézetni a vércukorszintemet, viszont mivel egy csepp vérből meg tudják állapítani, ezért nem szívesen mennék laborba rendes nagy vérvételre. Sajnos itt a környékünkön nincs olyan patika ahol megnézik olyan kis géppel, ezért érdekelne hogy háziorvosnál/gyerekorvosnál van?2010. máj. 30. 18:13
1/9 anonim válasza:
Meg kell kérdezni, hogy nálatok van-e. Mivel nem törvényszerű, hogy minden patikában van, így az sem törvényszerű, hogy minden gyerekorvosnál is van.
2/9 anonim válasza:
vagy nézesd meg valamilyen rendezvényen,ahol vércukrot is mérnek.
3/9 anonim válasza:
A gyermekorvosi rendelők alap felszereléséhez tartozik a vércukor mérő. Menj el és nézesd meg nyugodtan ott.
4/9 anonim válasza:
Nincs cukorbeteg ismerősötök, aki fel tudna neked ajánlani egy tesztcsíkot? Persze az ő tűjét is fertőtleníteni kell. Vagy tényleg figyeld a meghirdetett rendezvényeket szűrésekkel. Van valami gyanúd vagy csak kíváncsi vagy?
5/9 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a gyerekorvosnál lenne vércukor mérő. Még a felnőtt háziorvosoknál sincs.
6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!! utolsó előtti: hát igazából az általános tünetek közül csak a fáradékonyság és a látászavarok vannak. olvastam hogy aki cukorbeteg az állandóan szomjas, szájszaga van, és hirtelen lefogy. ezek nálam nincsenek, viszont általában valami édes ital, étel után érzem magam gyengének, fáradtnak, és olyankor vannak ilyen látászavaraim hogy homályos kicsit minden.
2010. máj. 30. 19:11
7/9 anonim válasza:
nekem van vércukor szint mérőm,még terhességem alatt szereztem be,merre laksz?
8/9 anonim válasza:
Ha panaszaid vannak, menj el az orvoshoz, majd ő megmondja, milyen vizsgálatokat kell elvégezni. Fáradékonyság esetén általános vérképre van szükség, nem biztos, hogy pont a cukor okozza, lehetsz pl vérszegény is. Igazán nem nagy ügy a laborban a vérvétel, egy szúrás és egy perc alatt megvan.
18.34
9/9 anonim válasza:
tegnap 18:34
Dolgoztam gyerekorvosnál és volt vércukormérőnk!!!
Ne állíts olyat amiről gőzöd sincs. Házi orvosnak is kell lennie!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!