Megtehetem 17 évesen, hogy elkérem a gyerekorvostól a kartonomat és átviszem máshoz?
Egy nyonorult az a nő.
Ilyeneket talál ki rám, hogy anorexiás vagyok stb.,csak mert féltékeny rám, mert jobban tanulok, mint a lánya. Aztán pszichológushoz küldözget. Miatta szedette le anyám a szájpadtágítót (kontrollon szólt az orvosnak, hogy vegye le) mert tuti azért vagyok vékony. 3 évig könyörögtem a fogsziért. 170/52, soha nem voltam több. 5 éve ilyen magas vagyok, de csak vékonyabb voltam eddig, mellem is van. Azt sem tudja mit jelent az anorexia, nem azt, hogy valaki vékony. Egy hányós, hasmenéses vírus miatt voltam nála, onnan jött neki ez.
Meg beállít hozzá a tesóm! és azt kérdezi tőle, hogy hányas lett a matekom stb. Hazaengedett ifő az ünnepségről, erre a doki meglátott és képes volt felhívni anyát, hogy majd ő megvizsgál, ha nem vagyok suliban (wtf?) Hogy jön ilyenhez.
Szóval nem akarok hozzá menni többet, anya nem engedi, de barátnőm ajánlott egy dokit, a sulinkhoz közel, ha bármi történne, igazolás kell mert beteg vagyok stb.
Egy orvosnak nem ez a dolga. Azt amúgy valahonnan ki tudom deríteni, hpgy mi van a kartonomban? Ezért is szeretném kikérni.
Írtam egy fizetős egészségügyi tanácsadónak, hogy mi módon jutnék hozzá a kartonomhoz.
A válaszától függően fogok elmenni egy ezzel foglalkozó ügyvédhez. Ha kell minden pénzemet elköltöm erre, de ilyen nincs hogy ne tudhasd mi van a kartonodban.
Tisztelt Kérdező!
Megértelek. Tapasztalataim szerint az egészségügyben - az esetek többségében - valóban nem a humánus értékek dominálnak. Az asszertív kommunikáció fogalma szinte ismeretlen.
Ui: nyugodt szívvel állj ki a jogaidért!
Biztos hogy vele akarsz állni egy perbe? Nem tenném, és anyádék helyében nem támogatnálak.
Megértem hogy felháborodtál, de egy birosági utra terelt semmiség, amiböl 99%, hogy rosszul jössz ki kemény százezrekbe is kerülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!