Lehet, hogy tölcsérmellkasom van?
A mellkasomon, a szegycsont felett van egy mélyedés kicsi korom óta, nem vészesen nagy. 2 évig jártam gyógytesire általános iskolában lúdtalp és ez miatt, de igazából egyik sem lett jobb. Nem mondták, hogy a mellkasom miért ilyen, nem hallottam még ezt a szót, hogy “tölcsérmellkas” egészen máig, mikor utánanéztem egy kicsit, és csakis ezt tudom diagnosztizálni magamnak. Nos, akkor jöhetnek a tünetek: a tartásom pocsék, állva és ülve is, a vállam előreesik, és amikor próbálom magamat kihúzni, fájdalmas. Nap végére már alig érzem a hátam, futás és egyéb megterhelő dolgok közben is fáj. Tudom, hogy gyógytesire kéne járnom továbbra is, de egyik orvos sem mondta, illetve nem is tudnék még az órák után, a sok tesi után még erre is járni. Volt osztálytársnőmnek is ilyen problémája volt, de neki súlyosabban, műteni is kellett. Szerintetek mit tudnék csinálni? Ortopédiára menjek? Esetleg tudnék kapni könnyített tesi, vagy végleges tesi felmentést? Amúgy 15 éves lány vagyok. :) És ezek a fájdalmak mellett + csúnyán is néz ki ez a mélyedés.
Várom válaszaitokat, akik tudnak segíteni (tapasztaltak ilyet, vagy értenek hozzá) ,azoknak nagyon megköszönöm előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!