Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Lehet, hogy tölcsérmellkasom van?

Lehet, hogy tölcsérmellkasom van?

Figyelt kérdés

A mellkasomon, a szegycsont felett van egy mélyedés kicsi korom óta, nem vészesen nagy. 2 évig jártam gyógytesire általános iskolában lúdtalp és ez miatt, de igazából egyik sem lett jobb. Nem mondták, hogy a mellkasom miért ilyen, nem hallottam még ezt a szót, hogy “tölcsérmellkas” egészen máig, mikor utánanéztem egy kicsit, és csakis ezt tudom diagnosztizálni magamnak. Nos, akkor jöhetnek a tünetek: a tartásom pocsék, állva és ülve is, a vállam előreesik, és amikor próbálom magamat kihúzni, fájdalmas. Nap végére már alig érzem a hátam, futás és egyéb megterhelő dolgok közben is fáj. Tudom, hogy gyógytesire kéne járnom továbbra is, de egyik orvos sem mondta, illetve nem is tudnék még az órák után, a sok tesi után még erre is járni. Volt osztálytársnőmnek is ilyen problémája volt, de neki súlyosabban, műteni is kellett. Szerintetek mit tudnék csinálni? Ortopédiára menjek? Esetleg tudnék kapni könnyített tesi, vagy végleges tesi felmentést? Amúgy 15 éves lány vagyok. :) És ezek a fájdalmak mellett + csúnyán is néz ki ez a mélyedés.

Várom válaszaitokat, akik tudnak segíteni (tapasztaltak ilyet, vagy értenek hozzá) ,azoknak nagyon megköszönöm előre is!

2017. okt. 4. 21:33
 1/1 anonim ***** válasza:
Látom, jó régen írtad a problémádat, nem tudom, aktuális-e még vagy már kivizsgáltattad? Igen, mindenképpen menj el ortopéd orvoshoz. Nem tudom, budapesti vagy-e, mert Budapesten sok lehetőség van, érdemes lenne olyanhoz menni, aki kifejezetten ezzel a problémával foglalkozik. Ha még aktuális, akkor írj privátban, tudok ajánlani gyógytornászt és orvost is, akikhez én viszem a gyerekemet, itt nem biztos, hogy ki szabad írni, mert reklámnak minősül. És szólj a szüleidnek, hogy vegyék komolyan ezt a problémát, most vagy a legerőteljesebb növekedési szakaszban, ez után a deformitások rögzülhetnek, ha nem kezelik.
2018. jan. 23. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!