Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ilyen van? Tényleg nem válthat...

Ilyen van? Tényleg nem válthatom ki a gyógyszeremet?

Figyelt kérdés

Asztmás vagyok. Az orvosom mindig 3 havi receptet ír fel. Tudni kell, hogy a bejelentett lakcímem Pesten van, de már másfèl éve vidéken lakok a barátomnál. Amikor váltottam volna ki a gyógyszeremet közölték, hogy lejárt a receptem 19.én, nem adhatják ki. Na már most ez egy rendszeresen évek óta felírt szükséges asztma gyógyszer. Ilyen dolog megtehető, hogy a héten végig fulladoznom kell? Ugyanis nem tudok hazautazni csak a jövőhéten.

Hozzátenném, hogy volt rá példa, hogy hajnalban rám jött a roham és vény nélkül kiadták a gyógyszert ügyeletes gyógyszertárban!!!!

Mélységesen felháborít, nem egy pótolható fájdalomcsillapítóról van szó hanem egy évek óta rendszeresen szedett életmentő gyógyszerről. Kinek lehet panaszt tenni? Ha mentőt kell hívni, lebegtethetem a receptemet, hogy senki nem volt hajlandó kiadni a gyógyszeremet? Illetve semmilyen tájékoztató nincs sehol, hogy meddig lehet használni egy vényt.

2017. okt. 2. 21:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%

Ha lejárt, nem tudja kiadni. egyszerűen elutasítja a rendszer a receptet.

a 3havi adagot egyébként EGYSZERRE is kiválthatod! nem lehet már 1 receptre felírni, de kiváltani a 3 db receptet lehet egyszerre.

kicsit benézted, ha rendesen váltottad volna ki a gyógyszereket, akkor a 2 havi adag beszedésévbel a 3. kiváltásánál még csak 60 nap környékén kellene járnod, tehát még bővel jó kellene hogy legyen, hacsak nem volt otthon maradék, hacsak nem csúszott itt-ott... szóval erre neked kell figyelned!

ügyeleti ellátásban pedig felírják neked.

De ha másfél éve vidéken laksz, miért nem jelentkezel be pl a barátod háziorvosához?

2017. okt. 3. 09:32
 12/19 A kérdező kommentje:

Igen, tudom hogy egyszerre is ki lehet váltani, de nincs olyan anyagi körülményem hogy kb havi 10ezret kiadjak gyógyszerre. Ezért is próbáltam vele “spórolni”, hogy később kelljen gyógyszert venni. Nyilván ha ez fel lenne akárhol is tüntetve, hogy le tud járni a recept akkor nem próbálkozom. Viszont az, hogy tényleg egy létszükséges, rendszeresen szedett felírt gyógyszert nem adnak ki teljesen felháborít. Asztmára ráadásul semmilyen vénynélküli alternatíva sincsen ami esetleg enyhítené a fulladásomat amíg fel nem tudom újra íratni.

Viszont ezt a rendszer nem engedélyezi dolgot azért sem tudom megérteni, mert mint említettem amikor rohamom volt ügyeletes gyógyszertárban vény nélkül kiadták a gyógyszeremet ráadásul nem teljes áron. Akkor hol volt ez a bizonyos rendszer?

2017. okt. 3. 15:25
 13/19 anonim ***** válasza:
Már bocs, de amikor bevezették ezt a 3 hónapos dolgot az összes híadás erről szólt... Ezt ha valaki rendszeresen szed gyógyszert fel se tételezik, hogy nem tudja. És ha az orvos 3 havi adagot ír fel egyszerre, ezt több receptre írja fel, az utolsó recepet hogy tud lejárni, mert az utolsó csomag végének kell a 3. hónap végére elfogynia, tehát még sem annyira fontos ha le tudott járni a gyógyszer. Ne siránkozz itt! Figyelni kellett volna és időben kiváltani a gyógyszert. És az ügyelet nem biztos, hogy fel fogja írni, mert elvileg fel sem írhatja!
2017. okt. 3. 22:28
 14/19 A kérdező kommentje:

Olvasd el az előző válaszomat és választ kapsz arra amit írtál...

Hihetetlen, hogy mindent 5ször kéne leírnom...

22 éves vagyok, nem tudom ezt mikor vezették be, valószínű amikor “minden híradás erről szólt” pont nem kovettem az efajta híreket... nem tudom ez hány éve van így...

2017. okt. 4. 08:26
 15/19 anonim ***** válasza:

na pont ez az, ha 22 éves vagy, akkor már ebbe nőttél bele, hogy 90 napig érvényes egy vény.

az, hogy EGYSZER kiadták neked recept nélkül, előfordulhat, baj volt, fulladtál, megtették. de most nem fulladsz, csak parádézol, hogy mert milyen szemetek!

neked kell gondoskodnod a saját állandó gyógyszereidről, figyelj oda kicsit jobban!

2017. okt. 4. 08:31
 16/19 anonim ***** válasza:
Én továbbra se értem, hogy hogyan tudott lejárni. Ez nekem nagyon magas, ez csak akkor tud lejárni ha a kérdező csal a recepttel. Felíratja, aztán nem válltja ki, és utána itt siránkozik. Ha normális ütemben van felírva 3 havonta akkor mire az utolsó adagot meg kell kezdeni (általában egy recept 1 havi adag, én is így kapom, még akkor is ha az több doboz) akkor még pontosan 1 hónapnak kell lennie a recept lejárásáig vissza. Itt a recept már lassan 2 hete lejárt (szeptember 19-én, a kérdés október 2.), tehát még sem lehet annyira fontos gyógyszer ha 4-6 hétig nincs rá szüksége a kérdezőnek (attól függően mikor volt orvosnál). Tehát a kérdező saját feledékenységét, és "leszarom a gyógyszert" hozzá állását oldja meg az a rendszer amelyik arról szól (főleg mert ezek a gyógyszerek támogattottak), hogy a lehető legjobb áron jusson hozzá a gyógyszerhez. Kedves kérdező! nagyon kár, hogy mindig van olyan gyógyszerész aki segít, mert ahogy írtad nem először nem foglalkozol a gyógyszereddel, és nem fuldoklasz 3-4 napig és nem mész el a gyógyszerért. Vagy nem úgy szeded mint, ahogy az orvos ajánlja. Gondolom rendszeresen kéne szedjed, de inkább megvársz egy rohamot... hát csak gratulálni tudok. Tudod az ilyen fajta nem törödöm alakok miatt van tele az SBO, és van tele az ügyelet. És akinek tényleg szüksége lenne rá nem jut be csak 16-18 óra várakozás után. Pedig megérdemelnétek, hogy ilyenkor ne lásson el az SBO és ott fulladozzál amíg nem fog megint rendelni az orvosod.
2017. okt. 4. 08:50
 17/19 A kérdező kommentje:

Ez egy asztma spray amit 2x2 alkalommal kéne használni. Viszont mint fentebb írtam, anyagi körülményeim nem túl jók ezért magamnál hordom a sprayt és akkor fújok be amikor érzem, hogy kell. Szintén írtam, hogy ezzel próbáltam "húzni" a dolgot minél később kelljen rá pénzt költeni. Ha ezt tudom mert bárhol fel lenne tüntetve nyilván nem próbálkozok. Nem tudom te, hogy meg mit számolsz, hogy én 6 hétig nem használtam a sprayt. Gratulálok, nyilván jobban tudod...

Az ügyeletre visszatérve, hetente kétszer rendel az orvosom Pesten. Nyilván munkahelyről egyik napról a másikra nem engednek el, ezért ért ennyire ledöbbenve a dolog, hogy nem váltják ki a receptemet.

Köszönöm a "jókívánságot", nem kívánok rosszabbat, gyermekednek, szüleidnek, párodnak, szeretteidnek sem mást csak amit te nekem, hogy ne lássa el őket az orvos...

Viszont nem is értem miért kell nekem itt bárkinek is magyarázkodni annak ellenére, hogy a szenvedésemet kívántad... :)

2017. okt. 4. 13:44
 18/19 anonim ***** válasza:
érdekes, az én receptem hátuljára fel van irva a 90 nap.egyébként a multkor én is jártam hasonló képpen pár napja lejárt a recept,azt mondta a gyógyszerész, ki tudja adni de teljes áron.mondjuk ez vérnyomás gyógyszer volt,ha gytam a fenébe volt még egy pár szem.
2017. okt. 7. 12:45
 19/19 anonim ***** válasza:
Kérdező,ne törődj a tuskó parasztokkal,csak figyelemhiányos vagy kiközösített kis senkiházik,akik belekötnek fűbe-fába,mert azt képzelik,hogy ettől lesz némi felsőbbrendűség-érzetük ;) Nem kell nekik magyarázkodnod sem. Nem mindenki lesi a tévét,nekem pl nincs is,én is a saját káromon tanultam meg,hogy lejárhat a recept. És persze,hogy megijedtél meg felháborodtál. Sikerült szerezni újat?
2017. okt. 7. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!