Ilyen van? Tényleg nem válthatom ki a gyógyszeremet?
Asztmás vagyok. Az orvosom mindig 3 havi receptet ír fel. Tudni kell, hogy a bejelentett lakcímem Pesten van, de már másfèl éve vidéken lakok a barátomnál. Amikor váltottam volna ki a gyógyszeremet közölték, hogy lejárt a receptem 19.én, nem adhatják ki. Na már most ez egy rendszeresen évek óta felírt szükséges asztma gyógyszer. Ilyen dolog megtehető, hogy a héten végig fulladoznom kell? Ugyanis nem tudok hazautazni csak a jövőhéten.
Hozzátenném, hogy volt rá példa, hogy hajnalban rám jött a roham és vény nélkül kiadták a gyógyszert ügyeletes gyógyszertárban!!!!
Mélységesen felháborít, nem egy pótolható fájdalomcsillapítóról van szó hanem egy évek óta rendszeresen szedett életmentő gyógyszerről. Kinek lehet panaszt tenni? Ha mentőt kell hívni, lebegtethetem a receptemet, hogy senki nem volt hajlandó kiadni a gyógyszeremet? Illetve semmilyen tájékoztató nincs sehol, hogy meddig lehet használni egy vényt.
3 hónap szokott lenni a beutalók és a receptek érvényessége.
Nem biztos, hogy tudnak trükközni a rendszerrel, de próbáld meg egy másik gyógyszertárban is és figyelj erre legközelebb.
Megpróbálhatod elmondani, hogy évek óta szedett gyógyszerről van szó és most nem tudsz orvoshoz menni.
Miért öket hibáztatod, lett volna böven idöd kiváltani a receptet.
A recepteknek VAN egy lejárati dátuma, az után nem adhatják ki.
Az meg, hoyg valahol kaptál recept nélkül, a részükröl volt szabálytalan, és adott esetben emaitt megbüntethették volna öket.
Ha rosszul vagy, akkor a legközelebbi ügyeleten ellátnak, és adnak egy receptet.
"Kinek lehet panaszt tenni?"
SAJÁT MAGADNAK!!!! TE voltál az, aki nem váltotta ki idöben - minden receptre 3 hónap határidö van, amíg kiadható! Az elég elképzelhetetlen, hogy ez idö alatt nem lett volna lehetöséged rá.
Itt csak a te hanyagságod az, ami miatt most problémád lehet, szóval hiába hözöngsz, te vagy a hibás!
Nem, nem tudtam. Sehol nincsen feltüntetve!
Példának pedig direkt felhoztam, hogy ügyeletes gyógyszertárban vény nélkül kiadták.
Faluban ami van, minden gyógyszertárat végig jártam és elmeséltem a helyzetemet de mindenhonnan elküldtek.
Nincs a hátulján sem az apró betűs résznél, direkt végig olvastam.
Viszont köszönöm, eddig te adtad a legnormálisabb választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!