A 0-s vércsoportú embernek kik adhatnak vért?
Figyelt kérdés
2010. máj. 26. 22:06
2/12 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Nullás vércsoportú vér a megfelelő biztonsági előírások betartása mellett bárkinek adható.
4/12 anonim válasza:
Az attól függ,hogy pozitív 0,vagy negatív 0.
A poz. 0 bármilyen típusúnak adhat,de csak poz 0-ásat kaphat.A neg.0 csak neg.0-nak adhat,és csak attól kaphat.
5/12 anonim válasza:
Tisztázzuk :D
Szóval kapni csak 0-tól, adni viszont mindenkinek. Az Rh+ csak Rh+nak, a - csak negatívnak.
6/12 anonim válasza:
A kérdést páran félreértették. A kérdés az volt, hogy egy nullás vércsoportú ember KITŐL kaphat. Csak nullástól.
7/12 A kérdező kommentje:
gyorsan jöttek a válaszok. köszi.
abban biztos voltam, hogy 0-s bárkinek.
de úgy tudom nincs 0+ vagy 0-.... nekem az eü.-i kiskönybe egy naaaagy 0 van írva....
2010. máj. 26. 22:13
8/12 anonim válasza:
Mellékesen megjegyzem, hogy nullás is csak rendkívüli esetben adhat mindenkinek. Alapvetően mindenki csak a saját vércsoportjának megfelelő vért kaphatja.
9/12 anonim válasza:
Az Rh másik vércsoportrendszer.
Tehát van 0 Rh+ és - is. De mint mondtam, csak rendkívüli esetben adhat akárkinek!!
10/12 anonim válasza:
Jól irja az előttem szóló,ma már mindenki kizárólag a saját vécsoportjától kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!