Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A-s vércsoportú ember adhat-e...

A-s vércsoportú ember adhat-e AB-s vércsoportú embernek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 9. 19:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Mármint vért? Azt igen, mivel az AB-s vércsoportú emberek vérében mind az A, mind a B antigének jelen vannak.
2010. márc. 9. 19:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, csak A-snak adhat.
2010. márc. 9. 19:12
 3/7 A kérdező kommentje:
őő igen vért:) az lemaradt:) nagyon köszönöm a gyors válaszodat:)
2010. márc. 9. 19:12
 4/7 anonim ***** válasza:
igen, de nem azért, amit ez első írt. azért adhat, mert az AB-s vércsoportú ember vérében nincs antitest sem A sem pedig B antigén ellen. tehát nem csapja ki. az antigén(ami immunreakciót vált ki) maga az A és a B, mindkettő megvan egy AB-s egyénben, épp ezért ezek ellen nem termel antitestet, hiszen a saját vérét nem csapja ki.
2010. márc. 9. 19:18
 5/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm:) szerintem ez a helyes válasz, csak nem voltam magamban elég biztos:D
2010. márc. 9. 19:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Kedves 19.18-as, szerintem ugyanazt írtam. Mert ugye ha mind az A, mind a B antigén jelen van, akkor nem lehet jelen egyik antitest sem, ugye??? Semmi más nem kell hozzá, hogy erre rájöjjön az ember, csak némi logika, ami eszerint neked nincsen....
2010. márc. 10. 21:04
 7/7 anonim ***** válasza:
valójában nem, ugyanis az antigénkészlet öröklött, az antitest-készlet pedig nem, az szerzett. a kicsapási reakciókban mellékes az antigének szerepe, és bár az antigén jelenlét feltételezi a "neki nem megfelelő" antitest létét önmaga semmilyen módon nem játszik szerepet. így mindennemű logika megköveteli, hogy a kicsapást az antitestekkel magyarázzuk. ugyanis nem azért van az A-s ember vérében B elleni antitest, mert az antigén A és nehogy már kicsapja magát, hanem valójában a bélbaktáriumok miatt. úgyhogy a magyarázatod kifordított és ebben a formában helytelen. mellesleg tudásom is van, aminek te vagy szűkében, ha már itt tartunk.
2010. márc. 10. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!