Labor vizsgálatom lesz. Vért vesznek, de honnan tudhatom, hogy vizeletet is kell leadni?
Kicsit tartok a pisiléstől. Szeretnék lelkileg felkészülni a procedúrára.
Szóval ezeket x-elték be:
teljes vérkép, We, ÉVc, Na, K, Ca, Fe, Karbamid, Kreatinin, Se bil, Össz. bil, Urina Ált+ül., Cholesterin, triglicerid, Hugysav, GOT, GPD, GGT, Alk.ph, TSH, GFR
áááúú
És az hogy megy?
Időpontom van, odamegyek, mikor sorra kerülök bemegyek, leveszik a vért. Elküldenek egy mosdóba, ahol vannak kirakva műanyag "ivó" poharak. Választok egy szárazat :D hátha az jobb :D beviszem a fülképe és belecsurgatok kicsit, sokat? félig? Ha olyan lett a pohár megtörlöm és valahol leadom. Fogalmam nincs hol.
És akkor csak simán belepisilek, vagy középsugaras kell? Tehát, hogy az eleje a wc-be menjen? És az utolsó cseppek???? az mehet a pohárba? vagy azt is már a wc-be kéne?
Bocsánat, hogy értetlenkedem, de kicsit tartok ettől.
Közben olvasgattam kicsit.
Komolyan a reggeli első vizelettel kell kínlódnom reggel 9-10-is mire sorra kerülök???
Aznap lehet pont menstruálni is fogok. Tamponnal sem jó?
Dolgoztam laborban, mi nem fogadtunk vizeletet menstruáció alatt.
Nyilván vannak akik akkor is leadják, ilyenkor akkor is kerülhet a vizeletbe vér, ha szabad szemmel nem vesszük észre. A teszt/mikroszkóp pedig kiszűri. Az is problémás, ha ténylegesen van vér a vizeletben, de csak legyintünk, hogy 'ááá csak menstruáltam, véletlen' és elsiklunk a baj felett. Jobb kivárni azt a pár napot.
Patikában lehet kapni steril vizeletes poharat. Otthon le kell alul alaposan mosakodni, reggeli vizelet elejét a wc-be engedni, a 'közepét' pedig a pohárba. A laborban pedig simán a poharat tesszük az adott műanyag pohárba. Mi elfogadtuk így, a nőknél jobb is így. Ha arrafelé ez nem szokás, akkor a fülkében is át lehet önteni.
Nálunk úgy működik ilyenkor, hogy a vérvételkor adnak egy steril poharat, aminek van teteje, ráírják a nevedet, azzal vérvétel után elballagsz a mosdóba, aztán pedig a vérvétel helye előtt van kirakva tálca és arra kell letenni.
Nem feltétlenül muszáj reggeli első vizelet. Az is jó, ha ott pisilsz. Ez nem terhességi teszt.:)
Illetve középsugaras vizelet kell.
Ha menzeszed van, akkor érdemes tamponnal pisilni. Vagy a vizeletmintát máskor leadni esetleg. De ha belekerül, akkor az orvosnak, mikor mész vissza az eredménnyel, akkor mondd el, hogy pont menstruáltál, mivel a vizsgálat kimutatja a vért. Csak nyilván nem mindegy, hogy az milyen módon kerül oda.
Én múltkor pont rákszűrés után mentem vérvételre, ahol vizeletet is kellett leadni és picit véreztem a rákszűrés után, így kimutatta a vért a vizeletből, pedig előtte nedves törlőkendővel áttöröltem magam, de úgy is belekerült. Aztán mondtam a háziorvosnak, hogy mi történt, mivel említette a vért a vizeletben, de egyéb más érték rendben volt. Úgyhogy mondta, hogy akkor nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!