Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyibe kerül a szülés, ha...

Mennyibe kerül a szülés, ha már nem érvényes a TB-m?

Figyelt kérdés
Nem tudom fizetni a TB ,nem engedik mert még nincs 1 éves a bejelentett lakcimem (pont akkor lesz meg az 1 év ha megszületik a baba). 365napos munkaviszonyom sincs meg 2 éven belül és már 2 hónapja nem dolgozom. 22 hetes vagyok január egyre várjuk a babát.

2017. szept. 1. 18:12
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2017. szept. 1. 21:19
 22/51 A kérdező kommentje:
Most már ilyen aproság miat is szivatni tudnak :(
2017. szept. 1. 21:21
 23/51 A kérdező kommentje:
És akkor visszatérve az elejéhez igy is ingyenes lesz a szülés?
2017. szept. 1. 21:23
 24/51 anonim ***** válasza:
31%
Én a NAV-ot, NEAK-ot vagy a kórházat kérdezném meg erről.
2017. szept. 1. 23:14
 25/51 anonim ***** válasza:
43%
Igen, ingyenes lesz a szülés, amennyiben nem magankorhazban tervezed világra hozni a gyereket
2017. szept. 2. 07:27
 26/51 anonim ***** válasza:
31%

Havi 7ezer párszáz ft. Ennyi a szülés is.

Nem fogsz semmilyen szamlatr kapni, de még csak csekket sem fognak utánad küldeni, csak nagyon sokan azt hiszik ez igy működik.

Ha van taj szamod, el fognak látni. Mindenhol. Háziorvos, szülészet tok mindegy! Ha az orvos azt latja hogy rendezetlen a betegkartyad, akkor ertesiti a nav-ot. A nav urana nez, megnezi hogy visszamenoleg mennyi ideje nem hizetted (hany honapja) es azt fogja rajtad kerni visszamenőleg. Azt a havi 7000ft-ot, nem pedig a szules árát vagy az ellátásod árát...

2017. szept. 2. 09:05
 27/51 anonim ***** válasza:
86%

A kérdezőre nem az vonatkozik, mert nem fizetheti az egészségügyi szolgáltatási járulékot (a 7ezerpárszázat), mivel nincs minimum 1 éve lakcíme Magyarországon.

Gondolom, terhesgondozásra jársz orvoshoz is. Ott milyen színt mutat a lámpa a TAJ szám ellenőrzéskor?

A másik állampolgárságod szerint milyen állampolgár vagy? Ott sincs érvényes TBd?

2017. szept. 2. 09:55
 28/51 A kérdező kommentje:
27# ukrán a másik állampolgárságom de ott teljesen máshogy müködik ott még egy injekciós tüt is meg kell venni.... Mivel itt járok minden orvoshoz terhesgondozásra meg stb. ott ukrban azt sem tudják h terhes vagyok.
2017. szept. 2. 10:12
 29/51 A kérdező kommentje:
Itt még nem szólták a TBm miatt h nem jó, de ez szerintem idő kérdése...
2017. szept. 2. 10:14
 30/51 A kérdező kommentje:
NAV nal azt mondták h mivel nem tudom befizetni a TB ezért fizetni kell az orvosi ellátásokat....Pont ezért nem értem h miert mikor magyar állampolgár vagyok minden magyar okirattal lakcimmel dolgoztam is... és mégsem fizethetem...
2017. szept. 2. 10:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!