Mennyibe kerül a szülés, ha már nem érvényes a TB-m?
Magyarországon minden egészségügyi ellátás ingyenes az államilag finanszírozott intézményekben. Sehol nem fognak tőled pénzt kérni alapellatasert, csak felhivjak a figyelmedet, hogy nincs a tbd rendezve.
És ezt a marhaságot honnan vetted?
13#NAV nal mondták
14# kettős állampolgár vagyok és igen külföldről jöttem ide
Köszi a válaszokat
Nem értem akkor miert mondták ezt elég dühitő h fizetni akarok nekik és nem tudtam befizetni.
[link] a bejelentkez%C3%A9shez sz%C3%BCks%C3%A9ges dokumentumok?
Itt írja, hogy valóban nem kell fizetned.
"Ki köteles egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni?
Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére köteles:
az a belföldi személy, aki nem biztosított továbbá egészségügyi szolgáltatásra semmilyen jogcímen nem jogosult
a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó;
a kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó után a társas vállalkozás;
tagi munkavégzés esetén a szociális szövetkezet.
Társadalombiztosítási szempontból belföldi személynek minősül:
a Magyarország területén bejelentett lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár, a bevándorolt, letelepedett jogállású, illetve menekültként vagy oltalmazottként elismert személy,
a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy, aki bejelentett lakóhellyel rendelkezik,
a hontalan.
Az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettség további feltétele, hogy a járulékfizetésre kötelezett a bejelentkezést megelőzően, legalább egy év megszakítás nélküli, a lakcímnyilvántartás szerinti bejelentett lakóhellyel, tartózkodási engedéllyel rendelkező hontalan esetén bejelentett szálláshellyel rendelkezzen Magyarország területén. Az egyéves időtartamba beleszámít az a legfeljebb kilencven napos időszak is, amely alatt a belföldi személy nem rendelkezett Magyarország területén bejelentett lakóhellyel."
Szóval a NEAK honlapján írják.
Keress rá az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!