Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyibe kerül a szülés, ha...

Mennyibe kerül a szülés, ha már nem érvényes a TB-m?

Figyelt kérdés
Nem tudom fizetni a TB ,nem engedik mert még nincs 1 éves a bejelentett lakcimem (pont akkor lesz meg az 1 év ha megszületik a baba). 365napos munkaviszonyom sincs meg 2 éven belül és már 2 hónapja nem dolgozom. 22 hetes vagyok január egyre várjuk a babát.

2017. szept. 1. 18:12
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:
9# egyépként a NAVnál mondták ezt nekem
2017. szept. 1. 19:19
 12/51 anonim ***** válasza:
70%
Ott akk vmit elcsesztek , 2x koltoztunk 9 honap alatt megis befizethettem. Itt vmi bibi van.. akkoris befizetheted ha epp nemetorszagba laksz nekik mindegy csak fizess..
2017. szept. 1. 19:30
 13/51 anonim ***** válasza:
19%

Magyarországon minden egészségügyi ellátás ingyenes az államilag finanszírozott intézményekben. Sehol nem fognak tőled pénzt kérni alapellatasert, csak felhivjak a figyelmedet, hogy nincs a tbd rendezve.

És ezt a marhaságot honnan vetted?

2017. szept. 1. 19:33
 14/51 anonim ***** válasza:
83%
Korábban hol laktál? Külföldön? Mert nem értem ezt a korábban nem volt lakcímen kérdést. Ha ez így működne akkor évente szazezrek nem lennének jogosultak tb-re költözés miatt.
2017. szept. 1. 19:39
 15/51 A kérdező kommentje:

13#NAV nal mondták

14# kettős állampolgár vagyok és igen külföldről jöttem ide

2017. szept. 1. 19:44
 16/51 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat

Nem értem akkor miert mondták ezt elég dühitő h fizetni akarok nekik és nem tudtam befizetni.

2017. szept. 1. 19:47
 17/51 anonim ***** válasza:
37%

[link] a bejelentkez%C3%A9shez sz%C3%BCks%C3%A9ges dokumentumok?

Itt írja, hogy valóban nem kell fizetned.

"Ki köteles egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni?

Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére köteles:

az a belföldi személy, aki nem biztosított továbbá egészségügyi szolgáltatásra semmilyen jogcímen nem jogosult

a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó;

a kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó után a társas vállalkozás;

tagi munkavégzés esetén a szociális szövetkezet.

Társadalombiztosítási szempontból belföldi személynek minősül:

a Magyarország területén bejelentett lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár, a bevándorolt, letelepedett jogállású, illetve menekültként vagy oltalmazottként elismert személy,

a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy, aki bejelentett lakóhellyel rendelkezik,

a hontalan.

Az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettség további feltétele, hogy a járulékfizetésre kötelezett a bejelentkezést megelőzően, legalább egy év megszakítás nélküli, a lakcímnyilvántartás szerinti bejelentett lakóhellyel, tartózkodási engedéllyel rendelkező hontalan esetén bejelentett szálláshellyel rendelkezzen Magyarország területén. Az egyéves időtartamba beleszámít az a legfeljebb kilencven napos időszak is, amely alatt a belföldi személy nem rendelkezett Magyarország területén bejelentett lakóhellyel."

2017. szept. 1. 20:59
 18/51 anonim ***** válasza:
31%

Szóval a NEAK honlapján írják.

Keress rá az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetésre.

2017. szept. 1. 21:00
 19/51 anonim ***** válasza:
43%
Ez erdekes vagy tavaly ota ennyit valtozott volna ez is? 😀 En alig 1 honapja voltam bejelentve akkor meg paromhoz es kertem , h magamnak fizethessem a TB-t mert babat varunk. Kitoltottem ott a papirokat es 3 het mulva megkuldtek a csekkeket amit havonta fizettem. Nem kotottek bele semmibe.
2017. szept. 1. 21:12
 20/51 anonim ***** válasza:
30%
Ja , es amig nem erkezett be az elso befizetes mindig szoltak , h nincs TBm.
2017. szept. 1. 21:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!