Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A mozgáskorlátozottak milyen...

A mozgáskorlátozottak milyen plusz támogatást kérhetnek, illetve honnan kérhetnek?

Figyelt kérdés
2010. máj. 25. 18:44
 1/2 anonim ***** válasza:
Egyrészt kaphat rokkantnyugdíjat a sérülés nagyságától függően, másrészt fogyatékossági támogatást a segédeszköz használatától függően.
2010. máj. 25. 20:58
 2/2 anonim válasza:
Vannak különböző alapítványok és szervezetek rokkantak, mozgáskorlátozottak számára. Én pontosan nem tudom, hogy ez hogy működik, de a lakóhelyen vagy környékén kell utána érdeklődni, hogy van -e ilyen szervezet és hol? A mozgáskorlátozottság mértékétől függően igénybe lehet venni bizonyos támogatásokat. Édesanyám férjének például csípőprotézise van és ingyen járhat gyógytornára heti egyszer és kapott parkolási engedélyeket is. Ezen kívül meg lehet pályázni különböző támogatásokat is. Pl. a lakhely akadálymentessé tételéhez is hozzá járulhatnak, vagy a gyógyászati segédeszközök megvételéhez. Biztos vannak ezeken kívül más támogatási formák is, de én ebben nem vagyok olyan jól értesült. Azért remélem segítettem.
2010. jún. 1. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!