Mi a neve a hüvely gomba kezelésére való kenöcsnek?
Canesten.
Igen, azoknak is lehet hüvelygombája, akik még érintetlenek; nem feltétlenül csak nemi úton terjed, hanem okozhatja például gyógyszerszedés is.

Sajnos gombás fertőzés nem csak nemi úton elkapva alakulhat ki.
Antibiotikum,izzadás a meleg miatt,nyilvános wc-re,ha ráül valaki,tampon használat (nem tudom,hogy ez nálad játszik-e vagy sem),cukros ételek,édességek túlzott fogyasztása,ezer oka lehet.
Szerintem látogass el egy nőgyógyászhoz,ő tudna tanácsot adni,ha a kúp ki van zárva.
Mondd el neki,hogy még nem voltál senkivel,szerintem többre mész vele,mintha itt adunk tanácsot.
A kenőcs neve: Canesten krém.

Sajnos a hüvelyflóra felborulása után már csak szerencse kérdése, hogy megtelepednek-e kórokozók a védtelenné vált területen. Meg ha igen, akkor milyenek. Gombák vagy baktériumok? Az előbbire vannak gombaölő készítmények, például klotrimazol hatóanyagúak mint a Canesten vagy Candibene (ez ugyanaz mint a Canesten, csak olcsóbb) többféle kiszerelésben. A baktériumfertőzés necces, mert minden ami irtja a rossz baktériumot, irtja a jó baktériumot is, ami viszont pont a hüvely védelméért felel. Így ilyen esetben inkább a hüvelyflóra helyreállító hüvelytablettákat próbálják, mert normálisan ha visszaáll és megerősödik a hüvelyflóra, meg ezzel együtt a savas környezet, a rossz baktériumok kipurcannak.
A hüvely egészségét védő rendszernek egyébként az intimszőrzet is része, így az eltávolítása kiszolgáltatottabbá teszi a hüvelyt, de ugyanúgy a lúgos kémhatású tisztálkodószerek is (mind az, kivéve az intimlemosók). Vagyis a kezelést az is segíti, ha a szeméremajkak mosására választasz egy parfümmentes, egyszerű tejsavas intimlemosót.
A Candibene/Canesten krémek egyébként nem csak gombára jók, hanem az egyszerű, nem gombás eredetű gyulladásokra is, vagyis kórokozótól függetlenül enyhíthetik az irritációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!