Voltál már allergia teszten/vizsgálaton?
Én voltam már allergia teszten,ne félj tőle,icipicit kellemetlen,de könnyen kibírható,és fájdalmasnak pedig egyáltalán nem mondanám.Valamelyik alkarodra szép sorban egymás alá számokat írnak föl(annyit,ahányféle allergén anyagra tesztelik a szervezetedet),majd minden szám mellé kis üvegcsékből más-más allergén anyagból cseppentenek egy csepp mintát.Ezután a cseppeken felsértik a bőrödet(picit megszúrják,vagy megkarcolják),végül kb. 5-10 percig várnod kell,úgy,hogy ha lehet,ne nagyon mozdítsd el a kezed,nehogy összefolyjanak a cseppek.Egyik-másik anyag helyén érezhetsz majd viszketést,de nem szabad megvakarnod a kezedet.
Ha valamelyik anyagra allergiás vagy,pár perc után a bőröd azon a ponton kicsit megduzzad és bepirosodik(mint egy kiütés,vagy szúnyogcsípés),az orvos pedig a folt pirosságából,méretéből megállapítja az allergia mértékét.
De nézd csak!Találtam Neked pár jó kis dolgot,hogy megnyugodhass mielőtt elmész!Itt megnézheted a vizsgálatot képekben: [link]
Itt pedig videón: [link]
Kitartás!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!