Teljes nemibetegvizsgálatra háziorvos adhat beutalót? TB alapon milyen lehetőségeim vannak? (Nem szeretném magánklinikán, annyira nem sürgős, csak biztos, ami tuti alapon mennék el. )
Vérből véradáskor miket mutatnak ki? Úgy tudom, HIV1, HIV2, HepaA,B,C,D,E,G, szifilisz, chlamydia, tripper. Így van? Vagy milyen nemibeteg vizsgálatokra adhat beutalót a háziorvos? Vagy csak bemegyek a bőr és nemibeteg gondozóba és megmondom, hogy egy teljeskörű kivizsgálást szeretnék (illetve a többi hepatitisre)?
Nem váltogatom gyakran a partnereimet, csak szeretném minél több betegségre megszűretni magam ingyen (nem ingye, TB alapon), hogy papírom legyen róla, meg mégis egy megnyugvás az embernek.
Illetve még gonhorrea/kankó szűrés.
Vagy miket lehet TB alapon? Kell beutaló? Hogy működik ez?
Természetesen az utolsó szexuális kapcsolat után várok pár hónapot (tűszúrásos balesetem csak steril tűvel volt). Bár HIV-nél a fertőzés utáni hetekben magas a HIV-antitestek száma, utána évekig alacsony, és nem tudom, hogy kimutatja-e egyáltalán ha ne adj Isten van valakinek, mert ugye ELISA-val meg Western-blottal is szokták vizsgálni.
Tudom, írtad, hogy nem akarsz magánklinikára menni, de vannak úgynevezett magán vérvételi helyek, ezek több városban is megtalálhatóak, bár fizetni kell, viszont általában nem kérdeznek semmit. Elmész, megmondod, hogy milyen vizsgálatot kérsz, fizetsz, ők pedig elvégzik. Itt van ez az oldal: [link] Rajta van minden információ, meg tudod nézni az árakat is: Menj rá az árjegyzék menüpontra, vannak a klinikai kémiai vizsgálatok, mikrobiológia, illetve a molekuláris mikrobiológiai tesztek. Be is linkelem őket:
Molekuláris mikrobiológia: [link] dokumentumok/Arlista_GenoID_20170701.pdf
Klinikai kémia: [link] dokumentumok/Arlista_klinikai_kemia_20170701.pdf
Mikrobiológia: [link] dokumentumok/Arlista_mikrobiologia_20170701.pdf
Viszont ezek csak a vérvizsgálatok.
Na, akkor kezdjük elölről, mert félre értettetek.
Nem vagyok valami fél város szajhája. Eddig 3 emberrel volt szexuális kapcsolatom, csak orálnál nem volt gumi, az ondót kiköptem, a számban seb nem volt. Utána olvastam, hogy így is el lehet kapni bármit, de minimális rá az esély. Csak szeretnék egy egyszerű szűrést.
Az ÁNTSZ-nél ingyenes, anonim HIV 1,2 szűrésen (ELISA-módszer) már voltam az első partner után, ami negatív lett. A kérdésem az lenne, hogy mi a menete annak, ha vérből kimutatható szűrést szeretnék: HIV1, HIV2, Hepatitis A-E, szifilisz, chlamydia, tripper, stb. Mert aminek a vérben benne van az antitestje, azt tudják kimutatni. A kérdésem ismétlem: ennek mi a menete? Nem vagyok egy világ szajhája, csak biztosra akarok menni, hogy papírom is legyen róla.
Egyébként nincsenek tüneteim, nem folyik semmi, nem gennyes, nem viszket, nem volt mostanában tüdőgyulladásom, influenzás se voltam (HIV elkapása után pl ez tünet), lázas se voltam stb...
Van rá lehetőség, hogy megkérem a háziorvost, hogy vérből kimutatható nemi betegségekre írjon beuralót, ha kell, én befizetem a vizsgálatok árát, az SZTK-ban vagy a háziotvosnál stb leveszik a vért, és pár héten belül megkapom az eredményt feketén- fehéren? Mint a leírtakból látszik: valószínű nincs bajom, nem is élek olyan életet, tüneteim sincsenek, de jó lenne feketén-fehéren látni. Ennyi. Ennek érdekelne a menete, ami a vérvizsgálat szintjén lehetséges. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!