Visszér fájdalommal milyen orvoshoz kell menni? Beutaló kell? Erre még elég a kenőcs, vagy doki? Ő mit csinál ilyen tünetekkel?
Tudom, hogy majd ő eldönti, de nagyjából hátha tudjátok, hogy ez tuti műtét, vagy gyógyszerrel, kenőccsel, egyéb dologgal kezelhető.
Csak az egyik combom belső oldalán van egy dudor, pár hónapja lehet ott, nem is foglalkoztam vele.
1-2 hete kezdett el fájni, de már elég durván fáj.
Kb babszemnyi dudor.
Háziorvosnak megmutattam, kenőcsöt írt rá, de a patikában másikat adtak, olcsóbb meg a patikus szerint használ is, vadgesztenyés, ha jól emlékszem.
Kicsit tényleg jobb lett, de ez elég?
Vagy hogyan tovább?

Hát meghatározzák először, hogy hány métert tudsz megtenni fájdalom nélkül, ha ez 500m (így jelölik: D<500m) alatt van, akkor az én tudomásom szerint indokolt a műtét. Angiológus végzi, sebészeten.
Amúgy nem hiszem, hogy elég, mert az a dudor azért alakul ki, mert a mélyvénák elfolyása akadályozott, ezáltal a felszínes vénákra hárul a feladat, hogy "elszállítsák" a többlet vért.

Annyira borzasztóan még nem fáj, de nem kellemes érzés.
Szóval sebészetre kell menni?
Az beutaló-köteles?

jó hogy mondod, van egy csomó c-vitaminom, de tél óta megfeledkeztem róla.
hogy a visszér ettől elmúlna, az nekem nagyon furcsa, mindenesetre elkezdem újra szedni, ártani nem árt.
megyek egyébként érsebészetre, addig meg szorítót hordok, azzal kicsit jobb.

na ez a legnagyobb baromság, a megadózis.
már ne haragudj.
az rda 60 mg, ami persze kevés, de a c vitamin vízoldékony, 2-3 óránként kipisiled, amit nem tudsz hasznosítani, márpedig 200-300 mg-nál többet nem tudsz.
teljesen felesleges több ezer mg-ot beszedni, hogy aztán hasznosulás nélkül távozzon.
nem vitatom, hogy a c vitamin IS kell az érfalak rugalmasságához, de még nagyon sok minden kell.
szedhetnék én napi 10000 mg-ot is, ha egyszer ülőmunkát végzek és minden nap cipekedek, akkor úgyis kialakult volna.

Ha egyszerűbb a műtét,akkor válasszátok azt! De azt azért senki ne mondja, hogy a műtét meg a gyógyszer meg az orvos a megfelelő megoldás. Az okot kell megszüntetni, méghozzá életmódváltással. Persze, hogy azt tanítják, hogy a gyógyszer meg a méregdrága beavatkozás a megoldás. Ha valakinek elég erősek az erei, ülhet egész nap, nem lesz visszere.
A C viaminról meg higgyétek azt, amit a gyógyszergyárak el akarnak veletek hitetni! Valóban a felesleg kiürül a szervezetből, de nem tudod, hogy mennyi a szükséges, mert nagyon sok mindentől függ. de az ajánlott mennyiség arra elég, hogy ne kapj skorbutot. Ez azonban messze van a minőségi élettől.
A Norbis témához: a rák is csak kialakul valami hiányában, nem az ufók helyezik el benned.
A rák nem egy hiányállapot, nagyon gyakran örökletes!
Mióta ezt a kérdést kiírtam, olyan napi 500 mg C-vitamin körül megeszek.
Nem tudom pontosan, mert por alakban van, gyógyteába szórom.
Egy picit most hobb a helyzet, hogy amúgy is így történt-e volna, vagy a vadgesztenyés krém, vagy a c vitamin segít, ezt nem tudom.
3 nap múlva orvos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!