Születési név változás miatt át kell, át fogják írni az összes aktuális orvosi leletemet? (többi lent)
Válás miatt elhagytam a férjezett nevemet, illetve egyúttal megváltoztattam a születési nevemet is. Nem tudom mennyire érthető így, példa: eddig Kissné Nagy Gizike voltam, most, hogy mindkét vezetéknevem megváltozott Kovács Gizike lettem. Új születési anyakönyvi kivonat, stb.
Az a kérdés, hogy mivel nem csupán a leánykori nevemet vettem vissza, így át kell iratni majd az orvosi leleteimet? Azért lényeges a kérdés, mert várandós vagyok, úgyhogy van egy pár lelet :D Illetve hol, hogyan iratom át? SZTK-ba mindenhol végig kell járni (terhesgondozás, labor, EKG, stb.)? Köszönöm a válaszokat előre is! :)
A születési nevedet nem tudod megváltoztatni!/Legalábbis így nem!/
Most Kovács Gizella vagy, akinek s születési neve:
Nagy Gizella!
Az eddigi leleteidet már nem fogják átírni.
Amikor legközelebb mész, akkor a recepción (kartonozó) szóljál, hogy megváltozott, és ott javítják a gépen, a rendszerben az adataidat. Így onnantól kezdve azon a néven leszel elérhető a rendszerben és akkor már a további leleteken is az új neved lesz.
A születési nevem megváltoztatásán már túl vagyok, az irataim is folyamatban, már csak az adó- és TAJ kártyára várok, hogy megérkezzen.
A kérdésem nem az volt, kedves második válaszoló, hogy meg tudom-e változtatni a születési nevem, vagy sem, mert tudom, hogy meg tudom, hiszen már meg is változtattam! A születési nevemet, tehát igenis "Kovács Gizike" lettem új születési anyakönyvi kivonattal, a régit, melyben "Nagy Gizike" voltam, el is vették az anyakönyvi hivatalban :)
A kérdés azért merült fel bennem, mert ha végére értem az iratok cseréjének már mindenhol "Kovács Gizike" fog szerepelni, amivel igazolni tudom magam.
Felesleges a leleteidet átiratnod, elég, ha a névváltozási okiratot minden mellé bemutatnod.
Mivel megváltoztattad a születési neved, ezentúl minden nyomtatványon úgy kell kitöltened a születési név rovatot, ami az új születési neved, hiszen akkor nem lenne értelme a névváltoztatásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!