Valaki segítsen TB ügyben! Külföldi munka, otthoni lakcím, hogy? Hol?
Külföldön is kellett fizessen az adott országban utánad TB-t a biztosító, tehát elvileg nincsen elmaradásod.
Kormányhivatalban kérdezd meg!
Külföldön vagyok, itt fizetik utánam, de otthon is kell, és az nincs.
Tehát otthon nincs kihez mennem.
Otthon nem kell, ha más országban fizetik.
Menj be a Kormányhivatalba, megmondják.
De kormányhivatalba hova???? Vidéki vagyok, nincs ilyen a közelünkbe, akkor hova?
Úgy tudom, mivel nem UNIOS ország, ezért kell haza is fizetnem.
Köszi a válaszokat :)
A munkaviszonyod megszűnése után még 45 napig passzív jogon jogosult voltál az eü.ellátásra; az alatt nem kell fizetned semmit.
Ha nem EGT tagállamban, Svájcban, vagy nemzetközi egyezményes országban van munkaviszonyod ( [link] de itthon van lakcímed, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetned a NAVnak (be kell jelentkezni eü.szolg.járulék fizetésre) ( [link] Ha a fentiek valamelyikében van munkaviszonyod, ki kell jelentkezned az itthoni TB alól.
Érdeklődj az OEPnél (most NEAK-nak hívják), hogy az adott ország hova tartozik és mik a teendőid: [link]
Google: városod neve + kormányhivatal
És kiadja, hol van a közeledben.
Kormányablak is jó, meg polgármester hivatal is, meg bármilyen állami szerv, ami a közigazgatáshoz tartozik.
Nálunk 400 méteren belül 8 megfelelő hivatal is van, ahol ilyen kérdést meg lehet érdeklődni, úgyhogy nem hiszem, hogy Neked nincsen 1-2 km-en belül.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!