Ha elutazom külföldre a lakcímem megmaradhat az eredeti?
Figyelt kérdés
úgy értem állandó és tartózkodási helyemen kell változtassak?
vagy hol kellene ezt lejelenteni?
2016. dec. 23. 18:58
1/5 anonim válasza:
Ha letelepedés céljából utazol külföldre, akkor okmányirodában be kell jelenteni, egyébként nem.
2/5 anonim válasza:
Mi köze a lakcímedhez ahhoz hogy külföldre utaztál??
3/5 A kérdező kommentje:
szóval letelepedés céljából gondoltam. itthon albérletem van.
2016. dec. 25. 14:08
4/5 anonim válasza:
Ha nem leszel elérhető a bejelentett lakcímeden, mert pl. felmondod az albérletet, akkor ki kellene jelentkezned. Neked lehet bajod abból, ha nem kapsz meg egy küldeményt. Az okmányirodában külföldi címet is megadhatsz.
5/5 anonim válasza:
Elvileg nem lehet 2 főlakcímed, gyakorlatilag nekem is 2 van, nem jelentettem le 3 éve a külföldit.
Elvileg ezért büntetés is járhat, de gyakorlatilag a párom nemrég lejelentette otthon, nem büntették meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!