Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi a fizetése most egy...

Mennyi a fizetése most egy ápolónak, nővérnek, orvosnak?

Figyelt kérdés

Alap fizetésre gondolok.

És ezért hány órát dolgoznak?

mennyit kel havi óraszámot dolgozni?

Mindig megy a "hiszti" mind két részről úgyhogy szeretném ha az eü.-ben dolgozók első kézbőli információt adnának.

köszönöm

2017. ápr. 20. 18:43
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: Édesanyám 1992 ben kapott 14-15 ezer forintos fizetést, napi 8 órás irodai munkáért, nem számított rossznak, tudott is belőle félre tenni, szóval a 99 ezer forint igencsak jónak számított.

Én egészségügyben dolgozom, most kezdtem mérnökként, ügyeletekkel együtt kapok havi 170 ezret, persze már az új béremeléssel együtt.

A nővérek bére (besorolás szerinti E kategória) a kb. össz 100.000ft-os bruttó béremeléssel, nagyjából 220-250 ezer forint lehet nettóban, pótlékokkal együtt.

A kezdő orvosé az Eütev bértábla szerint már azt hiszem 400.000ft bruttó körül lehet, nálunk egy 5-10 évet dolgozó szakorvos nagyjából ezt hazaviszi nettóban, de azt gondolom inkább felette.

Összeségében: sajnos mi nem jártunk jól (műszaki dolgozók), mert nem estünk a szakdolgozók közé, így a 2016 ban kezdődő jelentős béremelésből kiestünk. Emiatt munkahely váltás mellett fogok dönteni. Meglehet, hogy mérnökként én vagyok telhetetlen, hogy hétvégi ügyelet vállalás mellett kapok készhez 170 nettót, de azt hiszem óriási szembeköpés volt, hogy minket teljesen kihagytak mindenből. A nővérnek nem kell felsőfokú végzettség, hogy jóval többet keres, kevesebb óraszámban.

2018. febr. 7. 11:34
 22/34 anonim válasza:
Kedves Utolsó, a kezdő orvos bére most bruttó 279300 Ft (pótlékkal együtt) :)
2018. febr. 7. 14:02
 23/34 anonim ***** válasza:
50%
Érdekes, hogy nálunk tavaly volt 354.000ft, pótlékok nélkül...
2018. febr. 8. 16:07
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Én is 354 ezerre emlékszem, de, ha esetleg mutatsz valami forrást arról, hogy egy kezdő orvos pótlékokkal együtt, hogy keres 279 ezret, azt megköszönném....
2018. febr. 10. 15:56
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Januárban utána néztem akkor volt valami alapbruttó 255 ezer forint, ugyanis más az orvos bére más a szakorvos bére. Szerintem ez lehet munkáltatói döntés is. Lányom kezdő orvos és 400 ezer forint körüli a kezdő alapbére, nem pedig 279 ezer. Nyelvpótlékként további 20 ezer ft jár neki.
2018. febr. 10. 16:19
 26/34 anonim válasza:
Forrásként elővettem a szerződésem és megnéztem...megmutatni nem szeretném, ha nem baj. Akkor elég szar helyen dolgozhatok az Egyetemen. :)
2018. febr. 11. 00:03
 27/34 anonim válasza:

De megkerestem és itt van: [link]

a 2017.11.01-től táblázatot kell nézni és egy rezidens H kategóriába tartozik. A pótlék ebben nincs benne.

2018. febr. 11. 00:12
 28/34 anonim válasza:
Egyébként mi ez a 354, hogy erre "emlékeztek"? Ezt hol mondták be? :)
2018. febr. 11. 00:14
 29/34 anonim ***** válasza:

[link]

Orvosok, szakorvosok, fogorvosok, szakfogorvosok illetmény-, illetve bértáblájánál keresd meg légyszíves. Ez már az új bértábla, vagyis azért nem olvasol sehol 354 ezret, mert ismét megemelték újabb 100.000ft-tal az orvosok bérét....

Amit te linkeltél kizárólag a szakdolgozókat érinti, NEM az orvsokat. Valószínű, hogy nem orvosként dolgozol, de nekem aztán teljesen mindegy:). Nálunk egyébként biztosan tudom, hogy egy kezdő orvos nem a H hanem az I fokozatot kapja meg, és pótlékkal kb 330 nettót visznek haza a kezdők.

2018. febr. 11. 22:42
 30/34 anonim válasza:

[link]

Tessék, az I-hez szakvizsga vagy phd kell. Az orvosi diploma önmagában nem "doktori".

OK, akkor ne hidd el, hogy ennyit keresünk. Csak érdekelne, hogy hol lehet ennyit keresni, mert az új rendszerben már minden rezidens állami alkalmazott, nem a kórházzal köt szerződést, szóval az alapbérünk elméletileg ugyanaz.

2018. febr. 12. 11:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!