Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Fiam injekciót kapott vénásan...

Fiam injekciót kapott vénásan és került bele egy légbuborék, okozhat ez gondot?

Figyelt kérdés
3 éves a fiam, és mikor a nővér adta be a branülbe az injekciót, akkor láttam, hogy a fecskendőben vagy egy levegőbuborék. Okoz-e ilyen kis mennyiségű levegő gondot a véráramban? Ha nem, mennyi okozna gondot? Amúgy ez rendszeres, hogy néha van benne egy kis levegőbuborék, vagy ez egy nagy hanyagság volt a részéről és mindenképpen szóvá kellett volna tennem?
2017. ápr. 17. 20:03
 1/5 anonim ***** válasza:

nem biztos, hogy levegő volt, lehet hogy kicsapódott valami az injekcióból, és az tűnt buboréknak.

nem tudom, ez így mennyire veszélyes, azt tudom, hogy volt már, aki ilyen véráramba légbuborékba halt bele... riaszd az orvost, az a biztos.

de legjobb lett volna a nővérnek azonnal szólni, mielőtt beadja

2017. ápr. 17. 20:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Az a fura, hogy mindhárman a fecskendőt néztük (nővér, gyerek és én), és ezért szerintem a nővér is látta azt a buborékot, hiszen a fecskendő tetejére megy fel a levegő. Akkor azt gondoltam, hogy ha gond lenne, akkor nem adná be, de igy utólag már nem tudom, hogy mi a helyzet.
2017. ápr. 17. 20:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem fog semmilyen gondot okozni! Kevés levegő (a mennyiségre nem emlékszem pontosan,már régen tanultam),nem okoz gondot még vénás injekciónál sem. Egy kis légbuborék biztosan nem!
2017. ápr. 17. 21:14
 4/5 anonim ***** válasza:
A Dr. Houseban biztos óriasi gond lenne, de a valóságban nem.
2017. ápr. 18. 08:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem okoz gondot.
2017. ápr. 18. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!