Egészségügyi ellátás TAJ kártya nélkül, TAJ szám ismeretében?
Erős csúsztatás a kártya kifejezés, esetemben egy laminálatlan papírfecniről van szó. Ez a fecni több, mint húsz év után feladta a harcot, a legutóbbi alkalommal, amikor ki akartam halászni a pénztárcámból sikeresen kettétéptem. Adott a kérdés, hogy amennyiben egészségügyi járulék szempontjából kifogástalan a státuszom, ellátnak-e Magyarországon egészségügyi problémával, ha TAJ kártya átadása helyett csak a számát tudom bediktálni? Végül is nem sok információt hordoz magával az a kártya az azonosítón kívül.
Lehetne persze igényelni, de felháborítónak tartom, hogy képesek érte elkérni 3000 Ft-ot, mivel ez megrongálódásnak minősül. Szerintem inkább az a csoda, hogy ez a cédula 20 évig bírta az igénybevételt. Az egészségügyi járulékok rendszeres beszedése mellett képesek még 3000 Ft-ot elkérni egy kartondarabért, aminek az előállítási költsége 30 Ft alatt van?
Próba szerencse, próbálkozz és kiderül. Nem akarlak elkeseríteni, de én eddig bárhol jártam, szakrendelés, vérvétel, ambulancia, betegfelvételi iroda, az első dolog a TAJ kártya volt amit elkértek.
Egy alkalommal bele botlottam egy kukacoskodó laboros tyúkba, nem volt elég neki a beutalón feltüntetett taj szám, addig nem volt hajlandó levenni a véremet amíg be nem mutattam a kártyámat, ami persze nem volt nálam.
Az enyém is saláta állapotban van, 1995-ben állították ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!