Mi a teendő ha nincs érvényes TB kártya?
Figyelt kérdés
Ápoló vagyok és tisztában vagyok vele, hogy a kórházi ellátás TB kártya nélkül nem olcsó mulatság. De roppantul felháborodtam mikor nagybátyám aki francia állampolgár, de már 2 éve Magyarországon él bekerült a kórházba és mindössze 12 órát töltött bent miután meghalt és kiszámláztak 300 ezer forint felszámolási díjat. Teszem hozzá, hogy mióta itthon él 2 éve, folyamatban vannak a magyar okmányai ami a mai napig nem érkezett még meg. Családja nincs csak mi voltunk neki, így minket terhel az anyagi költség. Na most ebben a helyzetben mi a teendő? A válaszokat nagyon szépen köszönöm tényleg segítségre lenne szükségem2014. jan. 21. 19:01
1/9 anonim válasza:
Úniós állampolgár. Az elmúlt 2 évben fizetett társadalombiztosítást, akár idehaza, akár Franciaországban? Vagy már nyugdíjas volt?
2/9 anonim válasza:
Megkérdezhetem, hogy miben halt meg?(csak, hogy felmérjem a kórház mit nem tudott meggyógyítani)
Csak bíróságon lehet lerendezni az ügyet. Szerintem a kórház próbálkozik.... nektek nem kötelességetek kifizetni. Nem vagytok se a gyerekei, se a szülei.
3/9 anonim válasza:
Halál esetén semmilyen költséget nem számolhatnak fel!
4/9 anonim válasza:
Mi az, hogy "felszámolási díj". Cégeket szokás felszámolni, nem embereket!
5/9 A kérdező kommentje:
nyugdíjas volt és nem volt eu-s kártyája sem. kivérzett kapott transzfúziót
2014. jan. 21. 19:29
6/9 A kérdező kommentje:
egyébként már ki lett fizetve csak érdeklődnék h mivel említettem h már 1 éve folyamatban vannak az okmányai, amit úgy gondolok hogy innentől nem a mi vagy a nagybátyám hibája lett volna h ültek rajta, kinek nyújtsam be a számlát?!
2014. jan. 21. 19:35
8/9 anonim válasza:
Ez egy hülyeség. Ha volt egészségbiztosítása márpedig volt froban, akkor itt is el kell hogy lássák. Az EU kártyát kiváltani egészen pontosan 3 darab percbe telik, nem rég csináltattam. Mindenkinek kiállítják a személyijével.
A másik dolog pedig, miért kéne nektek kifizetni? Ha valaki meghal, az adóssága is vele hal, kivéve ha az örökösök igényt tartanak az örökségre.
Szerintem ti valamit nagyon benéztetek.
9/9 anonim válasza:
Na ja, ha nyugdíjas volt, akkor volt biztosítva odakint. Ebben az esetben (remélem nem tévedek)a számlát a francia társadalombiztosító fizeti. Persze EU-kártya nélkül ez lassabb, és bonyolultabb, mintha lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!