TB kártya és a TAJ kártya ugyan az? Meddig érvényes a TB/TAJ kártyám?
Nyitottam Ügyfélkaput ahol lekérdeztem, hogy érvényes-e, ezt az üzenetet írta.
"A megadott TAJ szám létezik a rendszerben és érvényes"
Ennek örülök, de azt hittem, hogy a lejárat dátumát is kiírja, de nem tette. Azt hol tudom megnézni?
A TAJ (Tarsadalombiztositasi Azonosito Jel) szamod nem evul el, nem jar le. Egesz eletedben ez lesz a TAJ szamod.
A TB-d (Tarsadalombiztositasod) pedig addig ervenyes, amig fizeted magad utan, vagy a munkaltatod fizeti utanad.
Leírom, hogy mi a jelenlegi helyzet.
Most érettségiztem nyáron. Az utolsó évemet esti tagozaton fejeztem be. Nem tudtam, hogy nekem TB-t kellett volna fizetnem. Kb. 1 hónapja olvastam valamit ezzel kapcsolatban és elkezdett foglalkoztatni a dolog. Ezért csináltattam Ügyfélkaput.
Nekem elméletileg 2012.10.31.-ig járt. Az ügyfélkapun megnéztem ott az írta, hogy 2012.02.05. (ekkor töltöttem be a 18. életévemet. 5 évet jártam szakközépbe, ebből 1-et estire. Na már most én ez idő alatt ugye nem fizettem. Jelenleg 19 éves vagyok (20 éves leszek 02.05-én), nappali tagozatos OKJ képzésre járok. (Esti mellett nem jártam dolgozni.)
Az érdekelne, hogy a NAV, hogy kap értesülést arról, hogy a diák hova megy továbbtanulni (nappalira, estire). Diákigazolvány csináltatáskor kapnak értesítést vagy mikor?
Akik továbbtanulnak azok nem szokták kérni a TB fizetésének a meghosszabbítását. Ez az iskola feladata? Vagy diákigazolvány kérésnél automatikusan értesítik a NAV-ot, hogy "y" diák nappalira megy és akkor hosszabbítják a TB fizetését pl. 2 évre?
Tehát, ha én most fogok pl. diákigazolványt kérvényezni akkor automatikusan újra fizetni fogják a Társadalom Biztosítást?
Na az jó, köszönöm.
ill. a 02.05. elírtam, *04.05. (nem tudom számít-e valamit).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!