Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Méhnyakrákszűrésre ki milyen...

Méhnyakrákszűrésre ki milyen gyakran jár?

Figyelt kérdés
1 évet javasolnak tudom, de ha én olyan 2 évente járok, az nem gáz?
2017. márc. 31. 15:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Évente egyszer, egyéb okok miatt hüvelyi ultrahangra fél évente.
2017. márc. 31. 15:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Jo gyakran kell jarj 😥 2 évente az nem ritka?
2017. márc. 31. 15:12
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát, ha egyszer évente ajánlatos, akkor illik évente ellátogatni egy szűrésre. Nekem nem fáj, nem kellemetlen és nem is kerül semmibe. Nem értem, mit nem lehet megejteni rajta 12 hónap alatt egyszer. Egyéb okok miatt sem mész nőgyógyászhoz? Szerintem gáz. A két évből aztán három lesz, majd négy, aztán úgy jársz, mint egyik rokonom, aki akkor járt utoljára orvosnál, amikor a legkisebb lánya született. 35 éve.
2017. márc. 31. 15:16
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs panasz akkor a két év se olyan gáz. Én évente járok. Ennyinek azért bele kell férnie. Mégiscsak saját magadról van szó.

Egyébként akik méhnyakrákosak azok nagy százalékban 3 évnél ritkábban látogattak orvost. De ez se igaz mindenkire. Ez csak a nagy átlag.

2017. márc. 31. 15:16
 5/10 A kérdező kommentje:
Februarban volt egy éve azota semmi panaszom, most gondolkodtam hogy nyaralas elott menjek e el még
2017. márc. 31. 15:18
 6/10 Ignis Subdialis ***** válasza:
Legutóbb, amikor egy évvel később mentem szűrésre, a nőgyógyász azt mondta, hogy elég 2-3 évente, aztán a háziorvos azt mondta, hogy na persze, nem akar dolgozni a nőgyógyász, menjek csak évente, az a biztos. :) Tudtommal azért ilyen sűrű, mert mint a legtöbb rák, ez sem okoz feltűnő tüneteket, de hogy most egy év vagy másfél év múlva mész el, az talán nem olyan nagy kockázat.
2017. márc. 31. 15:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Legalább évente, ha törődsz az egészségeddel.
2017. ápr. 1. 04:50
 8/10 anonim ***** válasza:

Eü-ben dolgozom. Nekünk az egyetemen azt mondták, hogy Magyarországon azért vezették be az évenkénti szűrést, mert az emberek egyébként is lusták eljárni orvoshoz, és így nagyobb esély van rá, hogy a 3 éves ajánlott kereten belül valamikor megejtik a vizsgálatot.

Egyébként tőlünk nyugatabbra szinte mindenhol 2-3 évente javasolt, és egyes országokban még életkorhoz is kötött, hogy mikortól csinálják meg (Angliában pl 30 éves kortól ha jól emlékszem, de lehet 25, nem akarok hazudni).

2017. ápr. 1. 15:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem fél évente érdemes eljárni. Én nem vagyok HPV fertőzött, monogam kapcsolatban ( házasságban) élő anya vagyok. ennek ellenére 7 hónap alatt a p1-ből P3 lett. Ki tudja 2 év alatt hova fajult volna. Akkor az sem mindegy, ki és hogyan veszi le a kenetet, jo helyről es megfelelő mélységről vesz-e kaparékot. Talán túlzás, de ez évente összesen 2 nőgyógyászati látogatás ... az egészségünk megér ennyit. Van egy lány, neki 10 hónap alatt a p1-bol p5 lett. Járjatok csak dokihoz legalabb évente.
2017. ápr. 29. 09:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Féléventen csak szűrés színten ha nincs valami konkrét ok nem is csináljak meg a tákazűrést, kedves utolsó. Mert nem támogatja a tb. Volt,hogy 1 nap hiányzott volna az 1 évemből és elküldtek, hogy nem lehet, jöjjek vissza később. Évente ajánlott a szűrés. De nyilván pár hónap csúszás nem számít sokat.
2019. márc. 7. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!