Ha én elájultam és miközben eszméletlen voltam lélegeztettek amíg magamhoz tértem helyesen tették? Okozhattak volna bajt vele? Mert volt pulzusom és légzésem is valószínűleg! Mikor magamhoz tértem kicsit kellemetlen volt a szituáció!
Elsősorban szakmabeliek válaszára lennél kíváncsi
(Lehet hülye kérdés,de kíváncsi vagyok)
Ha valaki csak elájul az pár pillanatig tart. Nincs szükség semmi extra beavatkozásra, újraélesztésre meg Pláne nem. Az, hogy szarul érzed magad természetes hisz felborult a keringésed/vércukrod/vér oxigén szinted stb, de azok rendeződnek maguktól.
Élő ember újraélesztésével meg meg is lehet ölni az illetőt. A lélegeztetés még nem baj, de a mellkas kompresszió már veszélyes.
Sima ájultat stabil oldalfekvő helyzetbe kell fektetni aztán figyelni a vitális paramétereket hogy történik-e változás.
Ha valaki épp meghalni készül azt lehet látni és érzékelni is(2 embert láttam eddig meghalni).
Igen, lehet vele komoly bajt okozni. Az összes elsősegély tanfolyam úgy kezdődik, hogy az eszméletlen betegnek ellenőrzöd a légzését és keringését, segítséget hívsz és csak ezek után kezded meg az újraélesztést ha szükséges.
Rosszul elvégzett mellkaskompresszióval simán meg lehet ölni egy eszméletlen, de egyébként stabil beteget...
(Keringés összeomlás esetén viszont más a helyzet. Általában azt mondják a mentősök, hogy ha szükséges az újraélesztés, akkor még a rosszul végzett gyakorlatok is sokat érnek ahhoz képest, ha nem csinálnál semmit!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!