Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » SÜRGŐS! Édesanyámnak nagyon...

SÜRGŐS! Édesanyámnak nagyon magas a vérnyomása. Mit tehetek én, ha őt nem nagyon érdekli?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Édesanyám az övétől örökölte a magas vérnyomását, az elmúlt fél évben egyszer eleredt az orra vére, de úgy, de ömlött neki 5 percig. Kérdeztem szedi-e a vérnyomáscsökkentő gyógyszerét és azt mondta nem. Nagyon felhúztam magam ezen... azt mondta azért, mert a veséjét tönkreteszi és nagyon rosszul van tőle. Azt ajánlottam neki akkor, hogy menjen el orvoshoz, mondja el neki, hogy mellékhatásai vannak és akkor felír mást (gondoltam én), hát nem ment el. Most 3 napja eleredt megint az orra vére és ma megint... tudom, az jó ha vérzik, mert legalább nme kap agyvérzést, de nem kéne.... :( Megmértem a vérnyomását és 209/123 volt...... orvoshoz meg az istenért nem akar elmenni, mert azt hajtogatja, hogy úgyse azon múlik, meg nem használ a gyógyszer, meg mittudomén.... Persze folyamatosan issza a vérnyomáscsökkentő teákat, de mégis ennyi.... van valaki, aki valami épkézláb megoldást tudna ajánlani? Valahogy nem akarom, hogy a hülyesége miatt agyvérzést kapjon... köszi előre is.
2010. máj. 7. 13:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
hát mindenképp orvoshoz kéne mennie pedig. amit lehet tenni még az az életmódváltás. könnyebb ételek, több mozgás stb. de gondolom nála ez is csak orvosi felügyelet mellett mehet.
2010. máj. 7. 13:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Ismerős helyzet, nálunk a következő módszer működik: beülök a kocsiba, beállítok, és kijelentem, hogy most megyünk, akár akarsz, akár nem. Vita nincs.
2010. máj. 7. 14:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Mi a 84 éves nagyapámat az agyvérzés után bénulással ijesztgetjük(pelenka,etetés,fekvés stb.),mert ő is időnként nem szedi a gyógyszerét,nem akarja feliratni stb.Lehet,hogy durván hangzik,de hiába rakom ki a gyógyszerét,ha nem szedi,vagy összevissza szedi és rosszul van.Nem egyszerű...
2010. máj. 7. 14:06
 4/7 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy egyrészt nincs kocsim... így elvinni sem tudom, bár találna kifogást, hogy ne kelljen kocsiba ülni... max úgy tudnék elvinni, hogy leütöm bunkósbottal és beteszem a kocsiba :S

Mozgás azért nem lenne jó, mert bár nem kövér, van rajta elég felesleg, lassan 60 éves és nem nagyon tud mozogni... mármint a sportra gondolok. Lemegy 1 emeletet meg feljön és alig kap levegőt...

Az étkezésébe nem tudok beleszólni, igazából normálisan eszik, gyümit, zöldséget, szóval nem tudom :(

2010. máj. 7. 15:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, lassan úgy is itt a szülinapja, veszek neki egy tengeri malacot, mert amikor még élt a patkányom, akkor sztem sokkal nomrálisabb volt a vérnyomása, mert mindig őt babusgatta. Azért gondoltam a malacot, mert patkányra allergiás lettem, meg sztem midnen állat valamilyen szinten jót tesz a vérnyomásnak.
2010. máj. 7. 15:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Hívd ki hozzá az orvost, ha ő nem akar menni...
2010. máj. 7. 21:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Hello!

Igaz, hogy a háziállatok csökkentik a vérnyomást! Ez jó ötlet! De attól még orvosi kezelés is kellene. Nem tudnád esetleg elvinni egy ilyen egészségügyi szűrőnapra, nyílt napra? Művelődési házakban, gyógyszertárakban, rendezvényeken is van vérnyomásmérés. Ott nem olyan "orvosi" a hangulat.

2010. máj. 26. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!