Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Lágyéksérvműtét. Mekkora az...

Lágyéksérvműtét. Mekkora az esélye a kiújulásra?

Figyelt kérdés
Pár éve műtöttek baloldali lágyéksérvvel, csak azóta - szerintem - kiújult, ugyanis ugyanazok a szokásos tünetek jelentkeznek. Akkor azt mondta a doki hogyha lesz legközelebb, akkor raknak be hálót. Akik átestek ezen a fázison. Mik a tapasztalatok? Így már nem tud kiújúlni? Tudom magam rendesen terhelni? Mert ha nem, és egy újabb 3. műtétre lenne szükségem, akkor már a másodikat is hanyagolom, aztán csak lazítok egész életemben. :D
2010. máj. 4. 20:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Én inkább azon csodálkozom,hogy már elsőre nem tettek be hálót...

Bár ezt kórháza,orvosa válogatja.

Hogy válaszoljak is:igen kiújulhat,mert ahol már egyszer elgyengült a hasfal,azt a részt a műtéti heg már csak tovább gyengíti.Vagyis a kitüremkedést megoldották,de viszont a műtéti heg a későbbiekben tovább gyengíti a hasfalat.

Ha beültetik a hálót az egy mesterséges erősítés,így már tuti,hogy nem lesz 3. műtétre szükséged.

2010. máj. 4. 21:00
 2/4 anonim ***** válasza:

bocsi, h nem a kérdésedre válaszolok, de mik a tünetei a lágyéksérvnek??

köszi

2010. máj. 6. 16:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Alhasi fájdalom, a herezacskódba futó nem tudom én mibe nyilaló fájdalom, akkor -nekem ilyen nem volt -, az alhasnál kis dudor.
2010. máj. 7. 16:39
 4/4 anonim ***** válasza:
1963-ban műtöttek lágyéksérvvel 6 éves koromban. Azóta csak akkor veszem észre ha véletlenül mosakodáskor azt a 6cm-es heget meglátom a szőrzet között.Soha nem újult ki!Egy 53 éves ,műtéten átesett embernek elhiheted: 2-5%-nál nem lehet több esély a kiújulásra!
2010. máj. 7. 21:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!