Működik a gyakorlatban a szabad orvosválasztás?
A következő történt:
Pozitív terhességi tesztem látván el akartam menni a nőgyógyászhoz, amelyikhez a bejelentett lakcímem szerint tartozom, de rég jártam ott, történt egy két változás, az orvosom nyugdíjba ment, a maradék egy orvos pedig úgy be van táblázva, hogy csak 2 hónap múlvára kaptam volna időpontot. Ezért elmemtem abba a rendelőbe, ami a jelenlegi lakhelyemhez legközelebb van, ahol még aznap fogadtak, tehát nem kérdés, hogy az utóbbinál tervezem maradni. De az orvos legutóbb megjegyezte, hogy lakcím szerint nem ide tartozom, ezért iratkozzak át ide, hogy senki ne köthessen bele. (Hozzátette: kórház szempontjából rendben van, mert a bejelentett lakcímemmel is oda tartozom) Innen a kérdés. Valóban át kell jelentkeznem, hogy maradhassak itt, vagy a szabad orvosválasztás keretein belül enélkül is maradhatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!