Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Idős, nyugdíjas, látássérült...

Idős, nyugdíjas, látássérült emberek számára milyen gondozás, ellátás áll rendelkezésre? Mik a lehetőségek?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm mondta, hogy egy közeli nyugdíjas otthon (újpest) vállal olyasmit, hogy küldenek valakit heti néhány alkalommal pár órára segíteni bevásárolni, takarítani, beszélgetni. Édesanyám meglehetősen magatehetetlen, egyszerűen minden időmet leköti, és segítségre lenne szükségem, de így erre rámegy az életem, jelenleg nincs munkám és az olyan programokat, amik során kicsit kikapcsolódhatnék, sokszor le kell mondanom, mert képtelen alapvető dolgokat megcsinálni. Sajnos a családra nem számíthatunk, így nekem kellene valamit kitalálni, főleg, hogy nagyon szeretnék elköltözni. Az idősek otthona nem opció egyelőre, mert nem hajlandó ilyesmiben gondolkodni...
2016. nov. 17. 15:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Az Önkormányzatnál érdeklődj.
2016. nov. 17. 15:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Pedig jó lenne ha rávennéd egy idős otthonra. Azért azt nem várhatja el tőled, hogy munkanélküliként még 24/7-ben vigyázz rá. Miből éltek egyáltalán?

Mi lesz ha dolgozol és otthon elesik vagy valami és fél napot fekszik a hideg kövön például?

A fecs-be kell bemenni és ott odaadják a szükséges papírokat. Aki besegítene édesanyád körüli ellátásba az egy vagyon.

2016. nov. 17. 16:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Amit kihagytam, hogy súlyos depresszióval kezelték most 3 hónapig, de semmit sem javult az állapota, nem lehet vele beszélni, nem akar semmit sem csinálni, úgyhogy nehéz arról beszélni vele, hogy egy otthonban kellene laknia annak érdekében, hogy mindkettőnknek jobb legyen. Ezen kívül köszönöm, tehát Önkormányzat és Felvételt Előkészítő Csoport.
2016. nov. 19. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!