Vastagbéltükrözésnél hány orvos szokott ott lenni?
Általános, hogy egy férfi és három női orvos van a vizsgálóban?
Nekem kicsit kellemetlen volt, hogy két huszonéves doktornő is bent volt, akik nem vettek részt a vizsgálatban. Kaptam egy ágyéktakarót, az asztalon oldalra kellett fordulnom és a középkorú asszisztensnő valamiért a vizsgálat előtt felhúzta a hasamra az ágyéktakarót, amit előzetesen már eligazgattam (nem értettem, miért, elvileg ez nem urológia és a hasnak kell szabadon maradnia, ott kicsit dühös/értetlen is voltam). Ezután megint visszaigazgattam és a vizsgálat végéig úgy is maradhatott.
Egyébként diszkrétek voltak, előzetesen nagyon féltem a "vetkőzéstől", de ott teljesen szenvtelenül ment minden, ugyanakkor azóta valahogy azt érzem, néhol fellazultak a gátlásaim. Pontosabban apátia érzésem van néha. Leginkább lelkileg viselt meg a vizsgálat. (30 közeli egyedülálló férfi vagyok, elég szégyellős)
A középkorú asszisztensnő nem zavart, de legközelebb jó lenne, ha a vizsgálatban részt nem vevő fiatal orvosnők/rezidensek nem lennének jelen. Nem gondoltam volna, hogy a korosztályom előtt itt kell először levetkőznöm (ez kellemetlen volt, de semmiféle szexuális felhangot nem érzek, éreztem, csak megalázó érzés)...
A beteg kérheti, hogy csak a vizsgálatot végző orvosok legyenek a vizsgálóban?
Nálam egy harmincas doktornő végezte el a vizsgálatot. Egy korban hozzá álló asszisztens nő társaságában aki segítette a csövet felhelyezni. Volt még bent egy idős nő aki az adatokat jegyezte amit a dokinő diktált neki vizsgálat során. Engem nem zavart hogy fiatal nők voltak bent. Jobban zavart volna ha férfi kotorászott volna ott. De egyébként sem a férfiasságomra voltak kíváncsiak én pedig nem az orvosokra.
38/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!