TB nélkül mennyibe kerül az általános laborvizsgálat, illetve a reumatológiai vizsgálat?
23 éves, és 1 hónapja munkanélküli vagyok, de már meg is van, hogy hol fogok dolgozni, és azért halogatjuk az üzletvezetővel a munkába állásomat, mert nem tudni mennyi időre fognak kiírni ínhüvelygyulladással, és gerinc problémákkal.
Így most magamnak fizethetem ezeket az ellátásokat, de jó lenne tudni, ha nem utólag tudnám meg.
Nagyon nagy segítség lenne, ha akár valaki csak belinkelni is tudná, nem írnék ide, ha megtaláltam volna.
5: Akik nem fizetnek: nyugdíjasok, rokkantnyugdíjasok, GYEs-en, GYEd-en, munkanélküli ellátásban vagy bármilyen más szociális ellátásban részesülők (ápolási díjon lévők, stb). Ez kb. 4-5 millió JÖVEDELEMMEL RENDELKEZŐ ember. Ők egyszerűen fel vannak mentve a TB-fizetés alól. Míg a jövedelem nélküliek be kell fizessenek valahonnan 7E Ft-ot. Amit ugye legálisan nem tehetnének, hiszen nincsen jövedelmük.
Egyébként kérdező, ha regisztrálsz a munkaügyi központban álláskeresőkén, akkor is biztosítva vagy ez alapján.
5: Ez sem pontos. Ha volt már a kezedben fizetési papír, akkor láthatod, hogy a munkavállaló bruttó jövedelméből milyen adókat, TB-ket vonnak le, tehát a saját fizetéséből fizeti. Pont ezek a levonások adják ki a különbséget a bruttó és nettó fizetések között.
Ld.: nettober.hu kalkulátor.
Köszi srácok, élt a 45 nap is, a fennmaradó időszakra pedig napi 235Ft-nyi összeget kellet befizetni.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!