Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Múlt héten daganatos betegsége...

Múlt héten daganatos betegséget diagnosztizáltak nálam, Ma kirúgtak a munkahelyemről. Azt kérdeném, hogy most nem fognak ellátni az orvosok? Kérem, olyan válaszoljon, aki kompetens a témában!

Figyelt kérdés
Nagyon sok vizsgálatra beutaltak, de nem tudom, hogy még érvényes-e a tb? A kemoterápia rengeteg pénz, én azt nem tudom kifizetni! Segítsen már valaki, légyszíves, aki ért hozzá!
2016. okt. 18. 20:00
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Még él a biztosításod. Elmész a munkanélküli hivatalba és bejelentkezel. Most ennyi a dolgod.

És kívánok sikeres gyógyulást !

2016. okt. 18. 20:11
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Eleve a munkahely megszűnése utána még x hónapig érvényes a TB-d (attól függ, hogy mennyit dolgoztál).

A másik, hogy krónikus betegséged van, tehát nem maradsz ellátás nélkül.

Pontos információt egyébként az OEP-től és a háziorvosodtól tudsz kérni, hogy ilyenkor mi a teendő.

2016. okt. 18. 20:13
 3/5 anonim ***** válasza:
36%

kicsit eltérő a válasz de has kiderül hogy a munkáltató nem a munkavégézéssel kapcsolatban mondott felhanem mert fülest kapott az állapotodról akkor nem lennnéka helyükben.

Szerezned kell egy állást, úgy hogy kihúzod a 3 hónapot.

2016. okt. 18. 20:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs munkád és pénzed a TB-re, akkor lehet igényelni, nem tudom mi a neve ahova be kell menni, önkormányzati hivatal vagy ilyesmi (csak azt tudom h pl. Kecskeméten a Deák F. téren van ez az épület), bemész és mondod h megszűnt a munkaviszonyod és szeretnéd ha megkaphatnád a TB támogatást, viszed a papírt h tényleg nincs munkád, kitöltesz egy papírt hogy hányan vagytok egy háztartásban, mennyi a család bevétele, van-e ingatlanod meg pár hasonló kérdés, aztán megkapod a TB támogatást 1 évre, ill. addig amíg nincs újra munkád.
2016. okt. 18. 20:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Először is nagyon sajnálom hogy nem alakulnak túl fényesen a dolgaid.:(

A tb jogviszonyod a munkaviszonyod megszűnésének napjától még 45 napig él passzív jogon, a 46. naptól kezdve kell a a lakóhelyed szerint illetékes nav ügyfélszolgálaton bejelentkezni és elkezdeni magad után fizetni (ez havi 7050 ft ebben az évben). Van lehetőség rá, hogy az állam egy évre átvállalja a tb fizetést ha szociálisan rászoruló vagy. Ehhez regisztrálnod kell a munkaügyi hivatalban álláskeresőnek, majd az ott kapott igazolással a járási hivatalba kell menned és ott kitölteni egy kérvényt, ezután határozatban fogják elbírálni.

Egyébként ha rendezetlen is volna valamilyen okból kifolyólag a tb-d, attól még a taj kártyád érvényes, tehát ugyanúgy ellátnak ingyenesen, csak szólnának hogy az oep rendszerében piros a lámpád, azaz rendezetlen a jogviszonyod. Emiatt ne aggódj tehát, csak a gyógyulásra koncentrálj! Remélem tudtam segíteni!

2016. okt. 19. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!