Érvénytelen TAJ-számra lehet-e fizetni munkáltató által levont TB-hozzájárulást?
Ki vagyok jelentkezve a Magyar TB-rendszerből, mert EU-tagállamban dolgoztam. Haza jöttem, itthon elhelyezkedtem. Közben egy új jogszabály szerint igazolnom kell egy e104-s nyomtatvánnyal a külföldi jogviszonyomat az ott töltött időszakra. Én ezt le is kértem, el is küldték, csak, a dokumentum szerint még tart a biztosításom, így nincs feltüntetve a biztosítás vége. Ezért a magyar OEP nem fogadja el ezt az igazolást.
Most kérdezem, mért kötelez az OEP egy érvénytelen taj-számra, hogy fizessek TB-járulékot, mikor úgy sem használhatom, mert az érvénytelen?
Az OEP nem követ el törvény vagy jogszabálysértést ezzel?
De, kijelentkeztem a magyar TB-rendszerből, és a viszajelentkezéssel van gondom.
A Megyei OEP ügyintéző elmondása szerint amíg nem rendezett a külföldi biztosításom, addig nem érvényesítik a TAJ-számomat.
Így hiába van munkahelyem, fizetett biztosítással. Addig csak a létfontóságú ellátásokat nem kel megtérítenem.
De már Ket kereten belül folyik az ügyem intézése. A héten lesz az újbóli egyeztetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!