Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért kell ennyi vért levenni...

Miért kell ennyi vért levenni vérvizsgálathoz, hogy ájulás kerülgesse az embert? Tényleg szükséges annyit? Vagy valami alternatívával nem lenne kiváltható?

Figyelt kérdés
Tényleg szükséges olyan sok a kielemzéshez, vagy miért vesznek le annyit? Napokban, tegnap előtt voltam, mert olyan melót választottam, ahova nem engedhetnek akárkit, és másfél órán keresztül még ha csak ültem is, totál elsötétült a kép, úgyhogy másfél órán keresztül ott kellett feküdnöm a rendelőben a direkt erre a célra odakészített ágyon. Az egészségügynek nem az lenne a lényege, hogy a stabil jó állapot elérése és fenntartása? :O Még ma is picit érzem, hogy hiányzik az a vér a karomból. Másik országokban vannak esetleg valami modernebb módszerek, amihez nem kell ennyi vér? Vagy itt is pl feltétlenül szükséges? Vagy pl tudom, hogy nem ugyanaz, de mondjuk van az a toroknézős kis fakanál szerű dolog, amivel lenyomják a nyelvét, azzal pl vehetnének nyálból mintát. Valaki tud ezekről valami infót? Ja de és most nem a dolgozókat akarom bántani, meg senkit sem, csak nem értem, értetlenkedek. :S

2016. szept. 16. 21:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%
Nem feltétlenül pszichés alapon van, vannak, akik érzékenyebbek a vérveszteségre, főleg férfiak, nyilvánvaló okból. Nekem is volt munkahelyi alkalmasságin vérvétel, 10 ml-t vettek le, az orvos "féltett", hogy jaj, ne nézzek oda, nehogy rosszul legyek, én meg csak röhögtem, mi ez egy disznóvágáshoz képest? És mégis gyenge voltam utána délelőtt, sőt este vonat után futottam és erősen fulladtam, nem is értettem, mi van, amíg eszembe nem jutott a vérvétel.
2016. szept. 17. 11:18
 12/17 anonim ***** válasza:
87%
10-15 ml vér esetén nem beszélhetünk olyasmiről, hogy "valaki érzékenyebb a vérveszteségre". Ez minden esetben pszichés, még akkor is ha 3 nappal utána is szédülsz még.
2016. szept. 17. 12:38
 13/17 anonim ***** válasza:
85%
A vérvételeknél levett vér mennyisége,még ha 3-4 csővel vesznek is le,az ember össz vérmennyiségéhez képest minimális,tehát ez biztosan nem hiányzik a szervezetedből. Véradásnál ennek a mennyiségnek a többszörösét veszik és és mégis életben szoktak maradni az emberek,sőt a saját lábukon távoznak. A férfiak jó része szokott rosszul lenni,elájulni vérvételkor,pusztán azért,mert a beavatkozás okozta izgalom,stressz vagy a vér látványa miatt hirtelen leesik a vérnyomásuk. Ha Te is közéjük tartozol ,akkor a következő vérvételnél szólj előre és lefektetnek. Te nem leszel rosszul,nekik meg nem kell pátyolgatniuk,emelgetniük.
2016. szept. 17. 12:55
 14/17 anonim válasza:
84%
Apoló vagyok sürgősségin. Egy súlyosan kivéreztt ember szervezetéből sem hiányzik a max 15 ml vér amit leveszünk, még a haemoglobin vizsgálatakor sem látszik érdemi változás (120-160 a normálérték, kb 10-zel ha kevesebb az eredmény, már sokat mondtam). A te panaszaid pszichések, sok ilyen emberrel is találkozom.
2016. szept. 17. 14:48
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is kidőlök vérvételkor pedig erős fizikumunak mondom magam. Alapból alacsony a vérnyomásom. Ha felmegy "normális" értékre akkor sokat fáj a fejem. Orvosi alkalmasságira ha megyek mindig mondja a doki hogy alacsony és állíttassam be a háziorvosommal. Volt hogy beküldött sürgősségire más okbol, és vért akartak venni. Mondtam hogy nem engedem mert autóval jöttem és ha netán hazafele rosszul leszek nem akarok megölni senkit. Ez van. 39/f
2017. febr. 19. 08:13
 16/17 A kérdező kommentje:
sziasztok,köszönöm a válaszokat, c vit és vas hiányzás
2017. febr. 20. 18:50
 17/17 A kérdező kommentje:
Adogattam a zöld kezeket
2017. febr. 20. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!