Hogyan zajlik egy kórházi vizsgálat? (részletek lent)
Szóval az lenne a helyzet, hogy holnap mennék be(magamba) a kórházba bőrgyógyászat - es nemibeteg gondozóba. Még nem nagyon voltam ilyen helyeken, de láttam mikor kijön az asszisztens akkor az emberek oda mennek és átadnak neki vmilyen papírokat/kártyákat. A kérdésem az lenne, hogy milyen kártyát kell neki adnom. Gondolom TAJ kártya és ezen kívül kérnek vagy kérdeznek vmit?(nincs időpontom)
A többit már magamtól is tudom, elmondom mi a bajom, megvizsgálnak...csak h előtte mi a szokás?!
18/f
A kartonozóba bejelentkezel, ott tajkártya, személyi és lakcímkártya kell. Nálunk így megy.
Aztán elmész a szakrendeléshez, ott kiszólnak vagy ott adod oda a kártyáid hogy mit szeretnél.
Viszont ezért fizetni kell, a legtöbb nemibetegségre való tesztelésért, nem ingyenes.
Sajnos nem finanszírozza a TB a teljes körű STD-szűrést, beutalót lehet indokolt esetben kapni, de ahhoz kell egy nőgyógyász is aki erre hajlandó hogy mindenre adjon (ritka..) csak pár alapdologra ingyenes (bár van ahol eszközdíj van). HIV, szifilisz, ennyi. Nálunk minden további 4000Ft/db. Nőgyógyásznál a HPV-t lehet ingyen kérni a citológia mellé, de van ahol ez is fizetzős. Gonorrea,Chlamydia,HPV, Ureaplasma, Mycoplazma, Hepatitis B és C és stb kellene.
Humán papilómavírus (HPV), szexuális úton terjedő fertőzések (STD) kórokózói
Chlamydia trachomatis
4 000 Ft
Neisseria gonorrhoeae
4 000 Ft
Mycoplasma genitalium 4 000 Ft
Ureaplasma urealyticum/parvum 4 000 Ft
Gardnerella vaginalis 4 000 Ft
Trichomonas vaginalis 4 000 Ft
Atopobium vaginae 4 000 Ft
Herpes simplex vírus 4 000 Ft
Treponema pallidum 4 000 Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!