Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan zajlik egy kórházi...

HátÉnKiMás kérdése:

Hogyan zajlik egy kórházi vizsgálat? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Szóval az lenne a helyzet, hogy holnap mennék be(magamba) a kórházba bőrgyógyászat - es nemibeteg gondozóba. Még nem nagyon voltam ilyen helyeken, de láttam mikor kijön az asszisztens akkor az emberek oda mennek és átadnak neki vmilyen papírokat/kártyákat. A kérdésem az lenne, hogy milyen kártyát kell neki adnom. Gondolom TAJ kártya és ezen kívül kérnek vagy kérdeznek vmit?(nincs időpontom)

A többit már magamtól is tudom, elmondom mi a bajom, megvizsgálnak...csak h előtte mi a szokás?!

18/f

2016. szept. 13. 17:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Valamilyen beutalód van? Vagy csak vizsgálatra mész? Fogalmam sincs, hogy a bőrgyógyászatra milyen papírokat kell beadni? Ha időpontra mész, akkor behívnak. Ha csak úgy odamész, akkor kérdezd meg a kijövő nővért.
2016. szept. 13. 18:05
 2/13 A kérdező kommentje:
Nincs beutalóm sem.
2016. szept. 13. 18:09
 3/13 A kérdező kommentje:
A bőrgyógyászat és a nemibeteg gondozó rész egy helyen van, én személy szerint csak vizsgálatra szeretnék meni, hogy kizárjak mindenféle nemibetegséget, valamint, h megnézessem magam, mert van rá esély h elkaptam vmit.
2016. szept. 13. 18:12
 4/13 anonim ***** válasza:
Bőrgyógyászatra nem kell beutaló, a nemibeteg gondozóba sem. Időpont sem kell. TAJ kártyát, esetleg lakcímkártyát kérhetnek.
2016. szept. 13. 18:49
 5/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2016. szept. 13. 18:53
 6/13 anonim ***** válasza:

A kartonozóba bejelentkezel, ott tajkártya, személyi és lakcímkártya kell. Nálunk így megy.

Aztán elmész a szakrendeléshez, ott kiszólnak vagy ott adod oda a kártyáid hogy mit szeretnél.

Viszont ezért fizetni kell, a legtöbb nemibetegségre való tesztelésért, nem ingyenes.

2016. szept. 13. 20:44
 7/13 A kérdező kommentje:
És mennyibe kerülnek ezek tesztek kb?
2016. szept. 13. 22:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Most utána olvasgattam és mindenhol azt írták ingyenes...
2016. szept. 13. 23:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mit szeretnél szűretni. Alap szűrések általában ingyenesek pl. HIV, de a HPV-ért meg úgy tudom, fizetni kell.
2016. szept. 14. 10:13
 10/13 anonim ***** válasza:

Sajnos nem finanszírozza a TB a teljes körű STD-szűrést, beutalót lehet indokolt esetben kapni, de ahhoz kell egy nőgyógyász is aki erre hajlandó hogy mindenre adjon (ritka..) csak pár alapdologra ingyenes (bár van ahol eszközdíj van). HIV, szifilisz, ennyi. Nálunk minden további 4000Ft/db. Nőgyógyásznál a HPV-t lehet ingyen kérni a citológia mellé, de van ahol ez is fizetzős. Gonorrea,Chlamydia,HPV, Ureaplasma, Mycoplazma, Hepatitis B és C és stb kellene.

Humán papilómavírus (HPV), szexuális úton terjedő fertőzések (STD) kórokózói

Chlamydia trachomatis

4 000 Ft

Neisseria gonorrhoeae

4 000 Ft

Mycoplasma genitalium 4 000 Ft

Ureaplasma urealyticum/parvum 4 000 Ft

Gardnerella vaginalis 4 000 Ft

Trichomonas vaginalis 4 000 Ft

Atopobium vaginae 4 000 Ft

Herpes simplex vírus 4 000 Ft

Treponema pallidum 4 000 Ft

2016. szept. 14. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!