Emlő cytológián mit csinálnak velem?
Figyelt kérdés
Fájdalmas? Holnap reggel kell mennem!2010. ápr. 21. 21:14
1/2 anonim válasza:
nyugi nem fog fájni, én voltam már ilyenen a kékgolyó utcában annak idején, először tapintással megvizsgálják a melleket (ilyenkor azt nézik hogy van e benne csomó vagy esetleg érzékenyebb e, szóval ez a felületes része a vizsgálatnak), majd ha túl vagy a mammográfián és az valamilyen eltérést mutat, akkor minta vételre is kerülhet sor, ami érzéstelenítés mellett zajlik és teljesen olyan mintha nyomnák kényelmetlenül egy bénán felvett merevítős melltartó a mellet, attól függ neked hol találnak (de adja isten hogy ne találjanak) problémás területet. Nem tudom hogy túl vagy e már a mammográfia részén a dolognak vagy sem, de ha nem azt is leírom, hogy milyen. Gyakorlatilag olyan gépet képzelj el mint egy hajkiegyenesítő / :) / csak nagyobba, ebbe helyezik az egyik melledet, majd összecsukva készítenek felvételt róla, (ja ez egy állógép) nem fájdalmas, gyakorlatilag olyan mintha alulról-fölülről tenyérrel összenyomnád kis idejig a melledet, majd a másikon is ugyanezt elvégzik. ENNYI! Nem kell félni, inkább legyél túl rajta és hozzon negatív eredményt, minthogy kihagyod és később gondjaid legyenek. SOK SIKERT! ÍRJ HA TÚL VAGY RAJTA
2/2 A kérdező kommentje:
Szia!
Leírom miért kellett mennem:
1,5 éves a lányom és már 1 éve nem szoptatom. Ha megnyomom a mellem még mindig tudok belőle kinyomni olyat, mintha előtejem lenne. (nem sokat, csak alig) Tegnap voltam dokinál és nyomtam neki egy kicsit mindkét mellemből, és ez volt a cytológia levétele. Emlő uh-án is voltam, de rendben van minden, azt mondta a doktornő hogy ha rossz lesz a cytológiám akkor kell csak mommora mennem. A dokim szerint hormonzavarom van. Ez lehet hogy a szoptatásból adódott hogy hirtelen abbahagytam, mert nem volt elég tejem, és sírt a kislányom így tápszerrel pótoltam.
Nagyon köszi a válaszodat, igazán rendes vagy!
Remélem tényleg csak hormonzavarom van mert szeretnék még egy kisbabát. :-)
2010. ápr. 23. 07:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!