Mi a véleményed a paraszolvenciáról: te szoktál az egészségügyi dolgozók zsebébe fizetni?
én még csak ugy voltam korházban,hogy nem volt baj ha nem foglalkoznak velem műtét után..
de potnagyim volt hetekig ugy hogy hiába voltunk be hozzá naponta,nem adtak volna tiszta ágyneműt,meg éjjel inni neki ha szomjas 8műtét után felkelni nem birt),igy kapott mindig az aktuális nővérke 2-2ezret műszakonként,hogy figyeljen rá...onnantól mindig tiszta ruhában volt,kaját megmelegitették neki,többször kérdezték hogy mire lenne szüksége...
nekünk is megérte,mert nézve volt potnagyimra,nekik is,mert 3 hét alatt 60ezer simán oda lett adva nekik...
Igen!
Szülés 100.000.-
Lapar műtét 20.000.-
Ultrahang 5.000.-
Orvosnak tanulok, úgyhogy ezen én is szoktam néha gondolkodni.
Nem szeretnék majd senkitől pénzt elfogadni, de már előre félek, hogy mi lesz...
Ugyanis sokan nem tudják, de egy kezdő orvos kb. 90 ezer forintot kap kézhez (6 év tanulás után). Szakorvosként kb 110 ezer forintot (ez +5 év tanulás).
Ha azt vesszük, hogy egy albérlet (mert hát ilyen fizetés mellett saját lakás esélytelen) legalább 50 ezer forint, emellett még enni is kellene vmit...
Nem csoda, hogy a sok fiatal orvos inkább elhúz külföldre... (Németországban pl egy orvos 6-8 ezer eurót keres).
Erre Magyarországon mit csinálnak? Aláíratnak a frissen végzett orvosokkal egy papírt, hogy ha nem maradnak itt a szakképzés után még 4 évig (tehát összesen 9 évig), akkor bizony fizessék ki az összes pénzt, amit az "állam" rájuk áldozott. (Ez persze jó sok millió forint).
Teszem hozzá, a 9 év alatt magánkórházban sem dolgozhat!
Szánalmas ez az egész rendszer... Szerintem normális fizetést kellene adni az orvosoknak (és itt nem félmilliós-milliós álomfizetésre gondolok, csak olyanra, amiből normálisan meg lehet élni) és eltörölni a paraszolvenciát.
Nem mondtam, hogy a tanároknak meg elég ennyi pénz, ők dögöljenek meg....
A tanárokat is jobban meg kellene fizetni, de most az orvosokról volt szó.
Rajtuk kicsit nagy a felelősség. Nem tévedhet, 24 órában orvosnak kell lennie, van, hogy 48 óráznia kell...és ugye akkor sem kellene félreszurkálnia..
Szerinted tényleg nem érdemelne 90 ezer forintnál többet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!