Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyire veszélyes vagy...

Mennyire veszélyes vagy milyen következményekkel jár egy nyaki borda miatt végzett műtét?

Figyelt kérdés
Mindkét oldalon 1,5cm-es kinövés van. Aki átteset ilyen műtéten irjon. Köszönöm.
2010. ápr. 19. 23:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szia! Lehet nem lesz hasznos a válaszom de azért leírom. Anyumnak van ilyenje, ami miatt folyamatosan fáj szegénynek a feje bal oldala és a háta bal oldala. Privát úton került az egyik legnagyobb hírű idegsebészhez,aki semmiféleképpen nem javasolta a műtétet. Ő maga nem is vállal ilyet , csak ha a fájdalom már elviselhetetlen méreteket ölt, és nem csillapítható. Anyut nem műtötték meg, úgy néz ki a fájdalom nem erősödik. Gondolom ebből tudsz következtetni a veszélyekre bénulás stb...
2010. ápr. 19. 23:27
 2/15 anonim ***** válasza:
Valamit nagyon keversz, nyaki borda nem létezik.
2010. ápr. 19. 23:56
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi. Pont ettöl félek én is. De nekem zsibbad a kezem és állandóan szédülök is. Bár a műtétet nagyon nem szeretném én sem.
2010. ápr. 20. 00:03
 4/15 A kérdező kommentje:
De létezik.Nyaki gerinc röntgen leleten szerepel ugy, hogy két oldali 1,5cm-es nyaki bordát találtak ami mindkét oldalra akkora csontkinővést jelent.
2010. ápr. 20. 00:11
 5/15 anonim ***** válasza:

Szerintem lehetséges, hogy nyom valami ideget illetve nem hagyja rendesen áramolni a vért és ezért vannak a tüneteid, kérdező.

Véleményem szerint egyedi elbírálás szükséges, van akinél jó döntés a műtét.

Személyes javaslatom, hogy feltétlenül kérd ki több orvos véleményét is mielőtt a műtét mellett döntesz.

2010. ápr. 20. 00:33
 6/15 anonim ***** válasza:
Sajna a nyaki bordák több ér mellett elmennek. Elég kockázatos műtét.
2010. ápr. 20. 01:36
 7/15 anonim ***** válasza:
01:36, te láttál már csontvázat? A válladban van a kulcscsont. Az már nem a nyak. Az egyes borda máris a kulcscsont alatt van. A felső 7 bordád egyik vége a szegycsonton van, a másik vége pedig a _háti_ gerinccsigolyákon ízesül. Mit nevezel te nyaki bordának? Tovább azzal, hogy egy borda több ér mellett elmegy, nem mondtál semmit az égvilágon, mert ez mindegyikre igaz, ugyanis az erek sűrűn behálózzák az egész testet.
2010. ápr. 20. 07:38
 8/15 anonim ***** válasza:
Maradjunk annyiban, hogy van nyaki borda, ami rendellenesen foglal ott helyet, oké? Szivesen csatolnék itt egy röntgenfelvételt és egy idegsebészi prognózist a kételkedőnek, de sajnos nem lehet.
2010. ápr. 20. 08:56
 9/15 anonim ***** válasza:
Ritkán fejlődési rendellenesség miatt van egy kis bordaszerű csontnyúlvány a C7-es csigolyán
2010. ápr. 20. 12:26
 10/15 anonim ***** válasza:
Értem már, köszönöm.
2010. ápr. 20. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!