Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kiskorú lányom nem akarja a...

Kiskorú lányom nem akarja a műtétet, mit tegyek? SOS

Figyelt kérdés
Nagyon fájt a hasa. A háziorvos azt mondta valószínű hogy vakbél ezért menjünk el kivizsgálásra a kórházba, de nem hajlandó elmenni mert azt mondja hogy nem akarja hogy megműtsék, és hogy szerinte semmi baja meg hogy már nem fáj, ilyenek. 16 éves. Mit csináljak vele? Nem tudom elrángatni. Próbáltam beszélni vele de semmire sem hallgat. Eddig nem volt ilyen nem tudom mi ütött belé. Attól tartok ha be is tudnám valahogy vinni és kiderülne hogy tényleg az a baj, képes lenne kiszaladni. Volt már valakinek hasonló helyzete? Köszönök minden segítséget.
2016. aug. 4. 10:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
6%

Elvinnél erővel. Mire vár? Szeretné, ha perforálódna és sürgősségi műtétje legyen?

Őszintén csalódott lennék, ha így viselkedne a gyerekem.

2016. aug. 4. 10:06
 2/14 A kérdező kommentje:
Most én is eléggé meg vagyok lepve.. Sosem volt ilyen. Már mérgemben azt is a fejéhez vágtam hogy lehet hogy belehal. De erre nem is válaszolt semmit. Olyan mintha nem érdekelné. Nagyon megijeszt. Vagy csak ennyire fél az orvosi ellátástól vagy a műtéttől?
2016. aug. 4. 10:09
 3/14 anonim ***** válasza:

Az természetes, hogy fél. Mindenki fél.

De ha nem foglalkozik vele, akkor nagyobb baj is lehet. Ahhoz azért már nem gyerek, hogy ezt ne fogja fel.

2016. aug. 4. 10:11
 4/14 A kérdező kommentje:
De akkor mit tegyek? És ha el is tudnám rángatni de végül ha kiderül hogy műtét kell akkor valószínű még inkább bepánikolna és kiszökne. De eleve el se tudom vinni.
2016. aug. 4. 10:13
 5/14 anonim ***** válasza:

Beszélj vele, hogy az nem megoldás, hogy nem vesz tudomást a problémáról.

Nyugtasd meg, hogy nem is biztos, hogy vakbél, és nem is biztos, hogy lesz műtét. De jobb minél előbb túl lenni rajta. Ha mégsem az, akkor meg lehet könnyebbülni. Ha mégis az, akkor meg úgyis az a jó, ha minél előbb megműtik. És akármi lesz, ott lesztek mellette. Ez nem olyan durva műtét és nem ő lesz az első, aki ilyenen átesik.

2016. aug. 4. 10:15
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Hívd fel az orvost. Mondd el neki, hogy a lányod hajthatatlan. Majd ő elmondja a teendőket.

Te nem hagyhatod a lányod kivizsgálás nélkül, akármennyire nem akarja ezt, mivel életet veszélyeztető diagnózis feltételezést kapott. Mivel nem akarja a sürgős kivizsgálást, ezért önveszélyesnek tekinthető, tehát az orvos kényszerintézkedést is elrendelhet.

Most SOS az első teendő, hogy felhívod a dokit, elmondod neki ezt a helyzetet és ő azonnal fogja tudni mit kell ilyenkor tenni.

Te nem hagyhatod a lányod ebben a helyzetben maradni. Akármennyire is szid, kérlel, kiabál, Te egyáltalán ne veszekedj vele, mert nincs értelme, viszont muszáj felvenned a kapcsolatot a dokival és MOST.

Ne itt olvasgasd a visszajelzéseket, mert úgyis mindenki a dokit fogja javasolni és a kórházba vitelt minden áron.

Azonnal hívd fel a dokit.

Gyógyulást kívánok.

2016. aug. 4. 10:17
 7/14 anonim ***** válasza:
51%
Reménykedjünk, hogy "csak" petefészek gyulladás. Annak szinte ugyanazok a tünetei. Mégis csak kellett néha az, ahogy minket neveltek szüleink. "Két átszálló" aztán azt csinálod amit mondok!
2016. aug. 4. 10:17
 8/14 A kérdező kommentje:
Akkor végülis lefogják, és erőszakot alkalmaznak vele szemben?
2016. aug. 4. 10:29
 9/14 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Kb. 16 évesen volt egy csomó a hónaljba. Háziorvos adni akarta a beutalót sebészetre, mondtam hogy kizárt...közben anyu munkahelyéről felhívta a háziorvost hogy mi lehet ez, és doki mondta neki hogy lánya nem fogadta el a beutalót sebészhez. Anyu hazajött, ellentmondást nem tűrve vissza a háziorvoshoz beutalóért, és a sebészetre is elkísért. Most 41 éves vagyok. Anyunak igaza volt hogy sokszor erélyes volt.
2016. aug. 4. 10:39
 10/14 anonim ***** válasza:
Tök mindegy milyen kényszerintézkedést foganatosítanak. Egyébként előfordul, hogy rendőrt hívnak és ők kísérik be a kórházba a beteget a mentővel. Az élete a tét. Hívd az orvost most!
2016. aug. 4. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!