Körülmetéltek, tudnátok tanácsot adni felgyógyulást érintő kérdésben?
Már megvan az időpontom kisműtétre, a doktor annyit mondott nekem, hogy a seb teljes begyógyulása 2 hét. Azt most tudtam meg h sajnos a gólyatáborom korábban lesz, mint számítottam, pontosan 1 héttel a műtét után. Persze a műtétet végző dokit is megkérdezem, de itt is felteszem: hülyeség lenne elmenni rá ilyen állapotban? Az oké h kellemetlen, de kárt nem akarok okozni magamnak. Mennyire kell kímélni gyógyulás közben, kimozdulni sem nagyon szabad? (szexelni nyilván nem tervezek, amíg teljesen rendben nincs minden)
Ugyanitt B kérdés: otthon milyen módszerekkel segíthetem elő a mielőbbi gyógyulást?
Én így biztos nem mennék táborba mert az első 2 hét műtét után kellemetlenségeket járhat,a seb nedvezhet,akár átkötözésre szorulhat,vizelési nehézségek lehetnek,vizeléskor össze-vissza mehet a vízelet,bedagadhat a seb.Fürdözést felejtsd el,megerőltetőbb testmozgás,sport ,futas, sor játék,csapat játék nem ajánlatos mert a seb megsérülhet.
Én biztos nem szeretném hogy más megtudja hogy tkm-em volt.
És 4-6 hét a teljes gyógyulás,meg több hónap mire a seb halványodnak.
De mennyire súlyos a fitymaszűkületed,mennyire tudod ernyedten,mereven a fitymád a másikról lehúzni?
Mert jobb ha tudod sok orvos metélés párti és ha a nem is lenne metélést szükség,más műtéti lehetőség is lenne,amivel a fitymád megmaradhatna nem mondják el.
Szóval ha mereven a fitymád legalább félig hátra tudod húzni biztos nem mennék bele a metélésbe,felkeresnék egy másik orvost és megmondanám a metélést szeretném elkerülni
A műtétet gondold végig,csak ha annyira súlyos a fitymaszűkületed akkor enged csak a metélést.
Gézhengert,gézlapot vegyél mert a seb átkötözést igényelhet,betadin okdatot seb fertőtlenítésre és sebgyógyulást is segíti,kamillát arra ha a seb a gézbe ragadna ezzel le tudod a gézlapot áztatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!