20 évesen lehet valamit kezdeni a gerincferdüléssel?
Vagy már elkéstem vele?
Régóta van gerincferdülésem, jártam is gyógytornákra. 2 éve nem csinálom, mert eléggé meguntam, és időm se volt rá.
másfél éve voltam orvosnál, akkor azt mondta, hogy folytassam a gyógytornát. Végülis fűzőt nem írt fel, gondolom nem lehet annyira vészes...
Most újra elkezdtem a gyógytornát.
Neten néztem gyakorlatokat, azokat csinálom (naponta 30 perc)
Lehet még egyenes a hátam? Vagy javulni már nem fog? (a deformitásokra gondolok)
Előző válaszoló vagyok:
a gyógymasszázs azért segíthet szerintem, mert megfigyeltem, hogy a gerincet tartó izmaim állandó feszültségben vannak. Egyik olalon rövidültek, másik oldalon megnyúltak, a görbület miatt. Úgy vettem észre, hogy a megrövidült izmok húzzák a gerincet magukkal, fokozva a görbeséget.Ez fáj is. De masszázskor teljesen fellazítják ezeket az izmokat és a húzó hatás megszűnik, egy időre. de aztán visszatér. Havonta érdemes elmenni, ezt nagyon ajánlom, nekem nagyon hatásos volt.
ma 02:20
Kort is tudnál írni?
Azért érdekel, mert én úgy olvastam, hogy 20 évesen már késő kezdeni valamit. Nekem is elkezdett csavarodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!