Egy cukros hogyan mehet olyan vérvételre, ami előtt tilos enni, de még inni is?
nemcsak ↑ide, de még ide↓ is én írtam ma hajnalban:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__1276532..
(@8 és @10 voltam)
Szintén #8 vagyok, és már utána is néztem az akkori eredeti kérdésemnek, hogy mi is van a vízzel (ill. az én valós kérdésem inkább az volt, hogy *növekvő idő esetén* hogy van ez). Bár itt is első ránézésre csak a mindenhova írt mennyiséget írták, hogy azt jobb ha megisszuk ébredés és a kora reggeli időpont között, s azt nem, hogy mi van ha számottevően "csúszik a program", de igazából ezt csak szó szerint nem írták és első ránézésre. Ugyanis írtak viszont ilyet:
"A vérvétel előtt ajánlott megfelelő mennyiségű vizet inni. Ébredéstől a vérvételig 2 pohár tiszta víz elfogyasztása javasolt. Ne essen abba a hibába, hogy nem fogyaszt elegendő vizet, hiszen a kiszáradt szervezetben a vénák is összeesnek, és lelassul a vér áramlása is. A vérteszt előtt ha megfelelően hidratált a szervezet, a vérvétel zökkenőmentes lesz, ezért javasolt a vérvételt megelőző napokban kellő mennyiségű folyadékot (tiszta vizet) fogyasztani."
Itt kizárólag az egyik (2.) mondat írta a "nagykönyv szerinti" mennyiséget, ám az összes többi mondat arról papolt, hogy tkp. a vérvétel tényleges bekövetkeztéig is maradj (-ak/-unk) kellően hidratált(ak). Hát, ha aznap kizárólag az ébredésem és az időpontom között lettem volna jól hidratált, aztán azután a mennyiség után teljesen abbahagytam volna a vízivást a tényleges vérvételig, akkor el is veszítettem volna a hidratáltságomat a vérvétel tényleges idejére aznap, amikor csak az időpont volt fél 8 és maga a szúrás már 10 óra körüli volt... Szóval elvileg így tettem jól, hogy folytattam a hidratálást. (Meg amúgy se tudtam mi mást csinálni, nyár is volt [odabent is meleg volt] és órák is teltek el csak az időpont után is, muszáj volt amúgy is inni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!