Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Egy cukros hogyan mehet olyan...

Egy cukros hogyan mehet olyan vérvételre, ami előtt tilos enni, de még inni is?

Figyelt kérdés
Mert ugye vérvétel arról szól, hogy előtti való nap már nem eszik x óra után, aztán bemehet másnap reggel éhesen, szomjasan.
2016. máj. 26. 09:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

nemcsak ↑ide, de még ide↓ is én írtam ma hajnalban:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__1276532..

(@8 és @10 voltam)

szept. 8. 23:34
 12/12 anonim ***** válasza:

Szintén #8 vagyok, és már utána is néztem az akkori eredeti kérdésemnek, hogy mi is van a vízzel (ill. az én valós kérdésem inkább az volt, hogy *növekvő idő esetén* hogy van ez). Bár itt is első ránézésre csak a mindenhova írt mennyiséget írták, hogy azt jobb ha megisszuk ébredés és a kora reggeli időpont között, s azt nem, hogy mi van ha számottevően "csúszik a program", de igazából ezt csak szó szerint nem írták és első ránézésre. Ugyanis írtak viszont ilyet:

"A vérvétel előtt ajánlott megfelelő mennyiségű vizet inni. Ébredéstől a vérvételig 2 pohár tiszta víz elfogyasztása javasolt. Ne essen abba a hibába, hogy nem fogyaszt elegendő vizet, hiszen a kiszáradt szervezetben a vénák is összeesnek, és lelassul a vér áramlása is. A vérteszt előtt ha megfelelően hidratált a szervezet, a vérvétel zökkenőmentes lesz, ezért javasolt a vérvételt megelőző napokban kellő mennyiségű folyadékot (tiszta vizet) fogyasztani."

Itt kizárólag az egyik (2.) mondat írta a "nagykönyv szerinti" mennyiséget, ám az összes többi mondat arról papolt, hogy tkp. a vérvétel tényleges bekövetkeztéig is maradj (-ak/-unk) kellően hidratált(ak). Hát, ha aznap kizárólag az ébredésem és az időpontom között lettem volna jól hidratált, aztán azután a mennyiség után teljesen abbahagytam volna a vízivást a tényleges vérvételig, akkor el is veszítettem volna a hidratáltságomat a vérvétel tényleges idejére aznap, amikor csak az időpont volt fél 8 és maga a szúrás már 10 óra körüli volt... Szóval elvileg így tettem jól, hogy folytattam a hidratálást. (Meg amúgy se tudtam mi mást csinálni, nyár is volt [odabent is meleg volt] és órák is teltek el csak az időpont után is, muszáj volt amúgy is inni.)

[link]

szept. 9. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!