Amíg fent áll a tanulói jogviszonyom, addig minden fogászati eljárás ingyenes?
Hallottam olyat, hogy csak amíg 18 vagyok, meg olyat is, hogy amíg tanulok. (Ha már 20 éves vagyok, de ha még tanulok, akkor is)
Most akkor?
Minden évben mentünk fogorvoshoz, csak egyszerűen mindig parázok visszamenni. Egyszer (kb 7-8 éve) visszamentem, már eleve a tisztítás nagyon fájt, a tömésről nem is beszélve. Mire kiértem a rendelőből kiesett a tömés.
Most már elöl is lyukas két fogam és igen zavar. Ha beledöglök is meg akarom csináltatni, csak nem tudom, ingyenes-e. (Igen, szakközépbe járok, most érettségizem. Igen, 20 évesen. Nem, nem buktam meg. Évvesztes vagyok, és nyelvi előkészítős vagyok, ami ugye 5 éves)
Szeptemberig, vagy októberig (nem tudom pontosan) megmarad a tanulói jogviszonyom.
Az már más kérdés, hogy ugyan maradok a technikusi évfolyamon, így jövöre is megmarad a jogviszonyom.
Nem csak tömni kellene a fogam. Kell kihúzni is. Fájni nagyom ritkán szoktak, évente egyszer. Ha csokit eszem vagy hideget akkor persze megfájdul, de csak 2-3 percig, szóval szerintem gyökérkezelni nem kell. (De kitudja. Az is ingyenes?)
Szóval ha tanulok, akkor még ingyemes MINDEN fogászati eljárás?
Ha mondjuk kihúznak egyet, betesznek másikat ingyen? Fogaszabályzó is kellene.
Vagy mivel elmúltam 18, off az egész?
Uppssss. Nem vettem észre, hogy van fogak kategória. 😭😭
Na mind egy. Bitófára talán nem kerülök. (Nem rég regeltem az oldalra)
Én még középsuliba jártam, amikor 18 éves lettem és a 18. szülinapom körül vették le a fogszabályzót, mert utána már nem volt ingyenes, vagy talán még abban a tanévben? Huhh, tényleg nem nagyon emlékszem, de a fogszabályzós nő, mindig nagyon pörgött, hogy későn mentem, pedig a suliból még volt egy csomó idő vissza.
Azt hiszem, hogy a fogorvosi egyetemeken talán olcsóbban megcsinálják (nincs kezelési költség, csak az anyagköltség), viszont a diákok kezelnek. Megpróbálhatod ott, de elég időigényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!