Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tükrözés után diagnózis?

Tükrözés után diagnózis?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Péntek reggel kell mennem a kórházba, altatásban egyszerre megtükrözik a gyomromat és a beleimet. Colitisra vagy Crohnra gyanakszik az orvos. Tudom, hogy minden kórházban máshogy van, csak arra lennék kíváncsi, hogy a vizsgálat után, ha felébredtem, egyből elmagyarázzák mit találtak, vagy várnom kell, amíg kapok újra időpontot a gasztro-enterológusnál? Félek, hogy akkor magyaráznak, amikor még nem ébredtem fel rendesen (volt már rá példa).

Előre is köszönöm a válaszokat.

2016. máj. 9. 08:50
 1/10 A kérdező kommentje:
ja, és mégvalami: ismertek esetleg valakit, akinél fiatalon diagnosztizáltak vastagbél/végbélrákot? 29 éves vagyok. Nyilván nem akarok előre parázni, de buta voltam, és évek óta halogattam az orvoshoz menést.
2016. máj. 9. 08:52
 2/10 anonim ***** válasza:

a tükrözés leletét mindenképpen megkapod a vizsgálat után. ebben benne van, hogy mit látott a doki, az alapján mi a diagnózis (és ezt szóban el is mondja), de pontos diagnózis csak a szövettan nelkészülte után lesz. kb akkor kell majd kontrollra visszamenni. addigra az is kiderülhet, hogy az első körben fekírt gyógyszerekre hogy reagálsz.

és igen, lehet fiatalon is vastagbéldaganata az embernek. sajnos az én ismerősi körömben is van, akinek 17 évesen diagnosztizálták... de nem ez a jellemző.

ha az orvos ibd-ra gyanakszik, akkor nem valószínű a rák. ha úgy gondolná, hogy az, akkor az lenne a tükrözésre az iránydiagnózis.

2016. máj. 9. 09:16
 3/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! Azért félek ennyire, mert még manuális vizsgálat sem volt, a tüneteim alapján egyből tükrözni akart. Egyedül helicobacter pylori-ra írt ki vérvizsgálatot, az meg évek óta pozitív. Kicsit fura itt a rendszer, Franciaországban élek. Magyarországon voltam két hete, ott is megjártuk az ügyeletet. A doktornő otthon azt mondta, hogy sürgősen kellene ez a tükrözés, de sajnos nem tudtam előrébb hozni.
2016. máj. 9. 09:27
 4/10 A kérdező kommentje:
és ha ez még számít, a családban relatíve sok a bélbeteg (Crohn, vastagbéldaganat ...etc)
2016. máj. 9. 09:30
 5/10 anonim ***** válasza:

Számít. mindkettő esetben örökölhető a hajlam.

manuális vizsgálat nekem sem volt tükrözés előtt egyáltalán. Sőt, most hogy belegondolok 8 év után volt először manuális vizsgálat. de végbélpanaszaim nem is voltak, tehát minek is vizsgálta volna?

2016. máj. 9. 09:33
 6/10 A kérdező kommentje:

évek óta vannak panaszaim, de mostanra súlyosbodtak talán. Váltakozik a hasmenés a székrekedéssel. Véres, nyákos széklet, és a hasan is fáj (szúró fájdalom) elég gyakran a bal oldalon. Kicsit unom már. Ételallergiám nincs, mégis ha eszek, akkor vagy a gyomrom fáj és hányingerem van, vagy a beleim rosszalkodnak. Egyik hónapban minden oké, aztán megint vacak. A háziorvos random írt fel hasfogót/hashajtót.

Türelmetlenül várom a vizsgálatot, de kicsit félek is.

2016. máj. 9. 09:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, az "évek óta" tartó panaszok a daganat ellen szólnak. Az szerintem nem húzódik évekig...

A tükrözést meg kell várni mindenképp. Nem igazán lehet találgatni ilyen esetben.

2016. máj. 9. 09:39
 8/10 A kérdező kommentje:
igazad van, valamilyen krónikus betegség sokkal valószínűbb! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat! :)
2016. máj. 9. 09:40
 9/10 anonim ***** válasza:
nincs mit :) kitartás!
2016. máj. 9. 09:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia kérdező!

Régi kérdés, de kiderült, hogy mi volt a probléma?

2023. okt. 26. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!