Újabb kérdés az igazságtalanságról, most az hogy az esztétikai plasztikát miért támogatja az állam a lombikot meg nem?
Mielőtt még jobban nekiugranátok a kérdezőnek : ne beszéljen lombik árakról az, akinek még nem volt. Én is olvastam árlistákat, és össze tudom hasonlítani a valódi árakkal. Persze az alap korrekt, de nincsenek benne a speciális ellátások árai, mint az AHA, ICSI, amiknek használatásól nem a lombikos pár dönt, hanem az orvos. És a gyógyszerekkel együtt máris megduplázódott a lombik ára. EGY lombiké... És hol vagyunk még az öttől? Vannak vizsgálatok, amiket nem támogat az oep, még akkor sem, ha van hozzá sztk-s beutaló, sőt olyan is van, amit sztk-s labor nem TUD megcsinálni. És ne gondoljatok extra speciális dologra.
Sokan azt hiszik, hogy egy lombik, minimum egy gyerek, de ez nem igaz. Sokszor nem elég az öt lombik egy babához. És ez nem azért van, mert nem akarjuk hogy sikerüljön. Sőt, azt sem mi kértük, hogy csak lombikkal legyen egyáltalán esélyünk. Lehet hogy a kérdezőnek volt olyan dolog az életében, ami csökkenti a spontán teherbeesés esélyét (bár ezek csak spekulációk itt), de a legtöbb lombikos nem tehet róla, hogy szüksége van az eljárásra.
Én nem sajnálom a támogatást a plasztikai műtétesektől, csak jó lenne, ha legalább olyan lelkesen támogatná az állam a lombikosokat is. Babáig, és nem korlátozott számban.
Kérdező nyugodj meg, aki ki tudja használni az ilyen lehetőségeket, az meg is fogja tenni, és jól teszi. Hidd el, nem tőled veszi el a pénzt, azt úgysem adnák neked, csak valamelyik honatyánk zsebében maradna.
Keressük meg mi is a kiskapukat. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!