Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mélyvénás thrombózissal...

Nico Milasin kérdése:

Mélyvénás thrombózissal leszázalékolhatnak? Vagy más kategóriába tehetnek?

Figyelt kérdés

25 évesen bal alsó végtag mélyvénás thrombozist kaptam fogamzásgátló miatt. Azóta Marfarin vérhigító tabletát kell szednem. Jelenleg 27 évesen a várandóságom miatt Cleaxan injekciót kapok a Marfarint helyettesítve. Szegeden a hematologiai belgyógyászaton megállapították, hogy nem csak a fogamzásgátló miatt hanem más tényezők miatt is kialakulhatott volna bármikor a thrombózis. A Marfarint életem végéig szednem kell.

Nem rég hallottam, hogy ezen betegséggel is leszázalékolhatnak vagy legalábbis megváltozott munkaképességüvé nyilváníthatnak. Ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy miként tudom ezt és hol elintézni.

2016. ápr. 2. 14:55
 1/6 anonim ***** válasza:

"Mélyvénás thrombózissal leszázalékolhatnak?"

Kizárt.

2016. ápr. 2. 14:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem százalékolnak le. Nem kell egész életedben vérhígítót szednek. Csak, ha mellette szedsz hormon tabikat is.
2016. ápr. 2. 15:13
 3/6 A kérdező kommentje:

Kedves 2. hozzászoló.

A vérhigítót életem végéig kell szednem és emelett semmilyen hormon tabit nem szedek. Az életem végéig tartó Marfarint a Szegedi hematologiai belgyógyászatán végzet laborvizsgálat eredménye alapján határozta meg az ottani szakorvos.

2016. ápr. 2. 18:07
 4/6 A kérdező kommentje:
2015 július végén a Marfarin, meg a nem megfelelő orvosi tájékoztatás miatt lekellett mondanunk a 9 hetes várandóságomról. Ezután elmentünk a Szegedi klinikára ahol laborvizsgálatot csináltatunk egy segítőkész szakorvossal. Az eredmény az lett hogy életem végéig Marfarint kell szednem. Gyermek vállalás esetén már a családtervezéskor Clexanra kell váltani, hogy a baba ne legyen beteg a Marfarin miatt.
2016. ápr. 2. 18:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Én vagyok az első és engem rákbetegként sem százalékoltak le. Sőt állapotrosszabbodással sem, mikor kiújult. Ehhez képest te egészséges vagy...
2016. ápr. 2. 22:23
 6/6 A kérdező kommentje:

Azt értem hogy a leszázalékolás nem lehetséges, de megváltozott munkaképességűek csoportjába tartozhatok még vagy mégsem?

És szomorú, hogy olyan állandó betegséggel rendelkezőt mint te nem hajlandót leszázalékolni. Az egyik barátnőm is rákos nemrég újult ki neki és újra jár kemora szegény.

2016. ápr. 3. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!