Minek örülnek a nővérek/ápolók pénz helyett a legjobban?
A párom kórházban van sajnos... Amit látok ott, hogy a nővérek és az ápolók mit tesznek meg - nemcsak a páromért, hanem a többi betegért is... Egyszerűen felfoghatatlan számomra, h mi viszi rá, hogy bemenjen nap mint nap 3 műszakban...
Nem tudok, és nem is akarok pénzt adni. 1. Ellenkezik az elveimmel 2. Sokan vannak (8-10), nem tudnék mindenkinek adni. Viszont meg szeretném köszönni nekik azt, amit tesznek.
Minek örülnek? Csoki, kávé, tea - gondoltam ilyenre, de ez olyan kommersz, egyáltalán örülnek neki? Vagy ha nem tudok kp-t adni, akkor inkább ne is adjak semmit?
Nem tudom... Én bankban dolgozom, nekünk pénzt soha senki nem ad, de édességet, kávét, teát nagy ritkán (inkább év végén) szoktak hozni. És mi örülünk neki, és mindig bedobjuk a közösbe... Egy osztályon a nővérkék is így csinálják?
A házi sütemény, pogácsa esetleg mellé egy kis gyümölcs (narancs, banán) nagyon jó ötlet! Nem kommersz, szívből jön, hidd el, nagyon fognak neki örülni, ráadásul mindenkinek jut.
Azért jó hallani, hogy vannak még rendes nővérkék!
Amikor édesapám belgyógyászaton volt, magatehetetlen fekvőbetegként, reggel és délután is bementem hozzá. Reggel, az infúziócserénél véres, foltos lett az ágya, szóltam a nővérkének, mondta, majd cseréli mindjárt. Elmentem dolgozni, délután jöttem vissza, hát még mindig véres ágyban feküdt szegény! Szobatársai mondták, hogy felé sem néztek egész nap. Elmentem a nővérszobába és kértem tiszta ágyneműt. Ott üldögéltek, röhögcséltek, kávézgattak. Pofátlanul odaadták, meg sem kérdezték, segíthetnek-e, én húztam át egyedül az ágyat. Még szerencse, hogy én is nővérke voltam korábban (sokkal-sokkal régebben) és még tudom, hogyan kell fekvőbeteg alatt könnyen lepedőket cserélni. Mindenesetre semmi sem tart vissza, hogy megnevezzem a helyet: Budapest, István kórház.
Azért vannak bőven pozitív példák is, jó ilyenekről hallani. Örülök, hogy ti ilyen szerencsések vagytok.
Off. Nővérkeként dolgozom, és olyan rossz volt ezt így végigolvasni, hogy a kérdező mennyire lelkes volt az elején, és hogy a végén mekkorát csalódott :(:(
Sajnálom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!