Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Felétek is rögtön levetkőzve...

Felétek is rögtön levetkőzve kell belépni a nőgyógyászhoz?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, hogy nem kötegedésből tettem fel a kérdést. Komolyan kíváncsi vagyok hogy normális-e az következő:

kb. húszan ülnek kint a nők, időnként kilép egy asszisztens, és sorolja, hogy Jóskáné az egyesbe, Tóthné a kettesbe, majd amaz szintén az egyesbe, ha az előző kijött stb. aki bement az egyesbe vagy a kettesbe, egy kb. méterszer méteres vetkőző lyukba, még ott izzad kb. 20 percig mire onnan tovább hívják befelé a vizsgálóba.

Szóval én nem tudtam eldönteni, hogy addig is levetkőzzek vagy ne, szóval nem tettem, gondolván előbb bemegyek, Jó napot kívánok, megkérdik ki vagyok, mi a taj számom miért mentem stb. És ezt valahogy nem tudtam elképzelni egy szál p..nában. szóval bementem nadrágostul. Az orvos tök aranyos volt, megismert, pedig nem látott már két éve, kérdezte hogy vagyok, mi újság? szóval olyan barátiasan. Mondtam ,hogy rákszűrést szeretnék, erre a asszisztens aki azt hitte jópofa, rám szólt, hogy "És mit gondol, majd nadrágban fogjuk csinálni?"

Akkor jutott eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat, de inkább nem mondtam ki, vissza kullogtam a vetkőzőbe, és kb. 20 másodperc alatt megszabadultam az alsó ruházattól. szóval nem sokáig tartottam fel a rendelési időt.

De most kérdem én: Honnan tudjam, hogy mi a menete? honnan tudjam, hogy az orvos nem -e emlővizsgálattal akar kezdeni, vagy nem-e ültetnek le előbb kérdezősködni?

Szóval csak arra vagyok kíváncsi, hogy városonként mi a módi, és hogy ez így rendben van-e? Nekem őszintén szólva rosszul esett, hogy úgy bánnak az asszisztensek a beteggel, mint egy darab szarral. Mert nem csak velem, kihallatszott, hallottam, hogy másokat is megaláztak.

Amikor már bent voltam a vizsgálaton, kérdezte az orvos az asszisztenseket, hogy hányan vannak még kint. Kismamák vártak kint amúgy nagy pocakkal, és azt mondta az egyik, hogy teli van a váró még "nagyhasúakkal". Amit cinikusan a kezével is ábrázolt. Mármint a pocakot.

2016. febr. 16. 09:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
*van
2016. febr. 16. 10:20
 12/17 A kérdező kommentje:

A 9. válaszolóval kell, hogy egyet értsek, mert korábban itt is így volt. Naiv módon tényleg azt vártam, hogy a korábbi eseteim miatt többet törődnek velem, elvégre azért mentem. Régen úgy volt, hogy előbb megvizsgált lentről, vissza mentem felöltözni alul, majd levetkőzni felül.

2 éve rengeteg cisztát találtak a melleimben. Kérdezte is most a doki, hogy van -e valami panaszom, mondtam, hogy csak annyi, hogy fájnak az utóbbi időben a melleim. Az egyik ciszta diónyi nagyságú. Azt hittem azt is megnézi, és elküld uh-ra, de nem. A likvizit után le lettem rázva. Van egy ismerősöm akinek ugyanez a baja, hogy cisztás a melle, és évente küldik uh-ra.

Mint írtam az elején nem kötekedni akarok, csak szarul érintett, hogy rászántam magam a vizsgálatra, de csak felét kaptam amit akartam. A korábbiak miatt pedig van aggodalomra okom.

Ja és nyilván nem vagyok idióta, és nem haspólóban mentem, hanem olyanban, ami leér legalább a fenekem alá.

Az asszisztensek viselkedése zavar, és szerintem az orvos direkt hagyja rájuk, mert nekik az a dolguk, hogy mielőbb lerázzák a népet.

2016. febr. 16. 10:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

En csak egyszer voltam a klinikan vizsgalaton, de en mar attol kiborultam, hogy nem ultetett le, amikor megkerdezte, hogy mi bajom (no volt). O uldogelt a szamitogep elott, en meg alltam, mint egy hulye. 3 hete vereztem, de meg se vizsgalt, csak elkuldott uh-ra, majd uh eredmeny alapjan kozolte, hogy hazudok es nem is verezhetek, max. barnazgathatok. :-o

Amugy szerintem is alapnak kellene lennie, hogy ruhaban, leulve mondhasd el a panaszodat.

2016. febr. 16. 11:02
 14/17 anonim válasza:
Én voltam magánrendelésen és sima sztk rendelésen mind a két helyen először megbeszéltük mi a panasz, miért érkeztem. Utána a doki mondta, hogy rendben mehetek vetkőzni.
2016. febr. 16. 11:50
 15/17 A kérdező kommentje:
14. Én is így gondoltam, hogy így van rendjén.
2016. febr. 16. 12:02
 16/17 anonim ***** válasza:
Az asszisztensek sajna sokszor azt hiszik h orvos professzorok, ugy beszélnek ahogy akarnak, én az ilyen megalázó szituk elkerülése végett járok magánrendelőbe ami fizetős ugyan, de ilyet nem mernek ott mwgtenni
2016. febr. 16. 13:12
 17/17 anonim ***** válasza:

Vannak olyan helyek, ahol az első a vetkőzés (sajnos).

Vannak olyan helyek, ahol először beszélgetnek, aztán elküldik az embert vetkőzni, majd a felöltözés után megbeszélik a teendőket (ez a jobb, a tisztességesebb, a kulturáltabb, az etikusabb stb.)

Az asszisztensek szabályozzák a helyzeteket. Ha azt mondják vetkőzzön, akkor az ember kénytelen megtenni (vagy elmegy máshová).

Viszont az teljes mértékben jogszabályellenes (az intézmény vezetőjéhez is lehet fordulni és / vagy betegjogi képviselőhöz stb.), hogy két vizsgálandó nő egyszerre legyen jelen a belső rendelőben, még úgy is, ha az öltözőnek van ajtaja. Az egyik beteg nem hallhatja / láthatja, hogy a doki mit beszél a másik beteggel, hogyan vizsgálja őt.

Ha az orvos / asszisztensnő bunkó, akkor keresni kell másikat.

Jómagam is dolgoztam már nőgyógyászati asszisztensként. Máshová mentem rákszűrésre. Az asszisztensnő egyszerre két beteget hívott be. Ott függönyös megoldás volt az öltözőben. Bizony rászóltam, hogy legyen szíves kiküldeni a másik hölgyet, mert nem hallhatja azt, amit én a dokival megbeszélek. Az asszisztens elmondta, itt csak nők vannak, mindenkinek ugyanolyan nemi szerve van és bizony ő dönti el mi lesz. Aztán közöltem, ez a betegjogok megsértése és két lehetőség közül választhat: vagy kiküldi vagy feljelentem. Kiküldte. Az orvos meg kulturáltan megcsinálta a rákszűrést.

De egy nagy melegben is menetem és az ajtót nem csukták be, csak egy függöny volt. Amikor bementem, becsuktam az ajtót. Az asszisztens rám szólt, hogy ne tegyem, mert meleg van. Akkor annyit mondtam, ez az ajtó csukva lesz, amíg engem az orvos megvizsgál, de másnál sem hagyható nyitva. Nem nyitotta vissza, mert látta a tekintetemet.

Ha az asszisztensnek ilyen kulturálatlan megjegyzése van, mint pl.: "És mit gondol, majd nadrágban fogjuk csinálni?" , akkor ezt is azonnal mondhatod: "Nővérke! Először az orvossal szeretnék beszélni, aztán levetkőzni, mert nekem így a jobb. Kérem, ezt Ön is fogadja el." Ennyi.

Vannak olyan kolléganőim, akik "kiskirályként" tevékenykednek. Két lehetőségünk van:

1. Nem szólunk semmit, esetleg magunkban hőzöngünk vagy természetesnek vesszük vagy elfogadjuk vagy hagyjuk magunkat megalázni, megszégyeníteni.

2. Ki merjük fejezni a véleményünket, elmondjuk, hogy legyen kedves nem kioktatni vagy nekem így a jobb valami és kérem, ezt fogadja el vagy elmondhatjuk, most először vagyok itt, szeretnék találkozni, beszélni az orvossal, mielőtt megvizsgál. Ha az asszisztensnő azt mondja, itt más a rend és vetkőzzön, akkor vagy levetkőzöm vagy közlöm, fogadja el, hogy én először az orvossal szeretnék beszélni, aztán vetkőzni!

Sok nő azt gondolja, az eü. személyzet mindenható és bocsánat, de "birka" módon kell viselkedniük egy eü. személyzettel szemben, mert az asszisztens, az orvos ezt várhatja el, meg ilyenek a szokások.

Ha egy vizsgálandó ember - szó nélkül - még akkor is betartja az olyan kéréseket, utasításokat, amik feszültséggel töltik őt el akkor ez szíve-joga.

Ha egy vizsgálandó ember kifejezi az odaillő, reális elképzeléseit, igényeit, akkor ez is szíve-joga.

Az asszisztensnek viszont egyáltalán nincs joga semmilyen megszégyenítéshez, kioktatáshoz, lenéző viselkedéshez, cinikus megjegyzéshez, olyan utasítás mondásához, ami jogszabályellenes stb. A betegeknek ilyen esetben is joguk van elmondaniuk konstruktív véleményüket, eltérő gondolataikat.

Ha ezt az eltérő véleményt nem fogadják el, akkor más rendelést is kereshetünk.

2016. febr. 16. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!