Pozitív teszt után, a 7. héten mehetek rögtön a terhesgondozóba Győrben, vagy előbb saját nőgyógyászhoz és utána a terhesgondozóba?
Nem tudom, hogy nálatok hogy van, de Szegeden a következő a menete. A nőgyógyász az un. 0. uh-gal megállapítja az "élő" terhességet. A terhesgondozóba e nélkül nem is foglalkoznak veled.
Utána fel kell keresned a védőnődet (körzetit!). Én kinéztem internetről a telefonszámát és megkérdeztem, hogy mikor mehetek hozzá. Megbeszéltünk egy időpontot. Általában nem szeretik, ha túl korán mész. Én a 9.-10. héten voltam. Ő kiállítja a terhes kiskönyvet.
Ezután felkerestem az orvosomat, ő megcsinálta a 12. heti genetikai uh-got. Ennek birtokában hívtam fel a központi terhesgondozót, ahol rögtön kérdezték, hogy megvan e már a gen. uh, tehát előbb menni felesleges, hacsak nálatok előtte nem csinálnak vérvételt. Nálunk a 15. hétre rendeltek be a központiba és a 16. heti afp- vérvételre kaptam időpontot, ami már meg is volt.
Tehát: körzeti védőnő: kiállítja a 9. hét körül a terheskönyvet és lehet vele beszélgetni, de vizsgálatokat kiírni ő nem tud.
A központi terhesgondozót, ha már megvan a kiskönyved hívd fel, hogy hívd fel, (ott is általában csak védőnőkkel találkozol)hogy mikor kell menned, mikor írják ki az első vizsgálatot (Szegeden a 16. heti az első)
Orvos: közben minden hónapban érdemes elmenni orvoshoz, a 12.heti gen. uh. előtt és a 18-20. heti gen. uh előtt muszáj.
Most ennyi jutott eszembe. Bocsi, ha kicsit szájbarágós volt, de nem akartam kihagyni semmit.
Természetesen ez városonként változhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!