2db frontin nyugtatora lehet inni energia italt? 17\L
"Miért adtok tanácsot, ha fogalmatok sincs,
csak úgy gondoljátok. Miből gondolod, hogy ellene dolgozik?
Hallottál már pl. gyógyszer kombinációkról?
...
Valaki írja már le, aki okosan állít valamit, hogy mi van az energiaitalban, amit nem lehet nyugtató mellé tenni?
"
Az a baj, hogy kétféle kölcsönhatás is lehet. Az egyik alapanyag, a másik funkcionális szintű, azaz az összes alkotóelemet egyben vizsgálva a biológiai funkciókra ható, a konkrét alapanyagoktól függetlenül vizsgálva. Te alapanyagban gondolkodsz, mi meg funkcionálisan. Van egy szer, amitől lelassulsz. Van egy másik szer, amitől felgyorsulsz. Az első a kocsiban a fék. A másik meg a gázpedál. Vajon miért nem tesz jót a járó kocsinak, ha a gázt és a féket padlóig nyomod egyszerre?
Vannak, akik ezt csinálják persze, csak ők gyakrabban szorulnak szervizre, gyakrabban vehetnek egy szép, új kocsit.... Talán így érthetőbb, mi az alapvető gond ezzel.
"Valaki írja már le, aki okosan állít valamit, hogy mi van az energiaitalban, amit nem lehet nyugtató mellé tenni?"
Mi a ménkűt kell ezen magyarázni? Te összeöntöd a savat a lúggal?
Szerintem meg pont jó, hogy többen is leírják így-úgy a véleményüket, mert majdnem mindegyik elgondolkodtató és nem csak a kérdezőnek adnak ötletet, gondolatokat, alternatívákat, hanem a csak olvasónak is.
Más a csúnya beszéd és más a határozott, figyelemfelhívó, helyretevő, impulzívabb beszéd.
Egész nyugodtan át lehet nézni pont úgy a kémiát, mint az gyógyászati hatásokat!
...de előbb egy rossz példa helyre tétele!
A gázt és a féket egyszerre kell nyomnod, amennyiben lassítani akarsz, pl. kanyar előtt, de nem akarod, hogy visszaessen a fordulata a motornak, hogy a kanyarból kihúzva ki tudj lőni. Alap tennivalók rally versenyző kisiskolásoknak! Ill. jégen közlekedő profi sofőröknek! :)
Azért frissítettem kicsit a redbull tudásom az utóbbi pár napban. Látom, hogy amitől az energiaital energiaital, azt kivették. Ha jól olvastam akkor pusztán adóztatják a taurint. Ami mellesleg nincs kölcsönhatásban az említett gyógyszerrel.
Így jelenleg a legkeményebb kamutuning az energiaitalnak csúfolt szintetikus löttyben a koffein koncetrátum, és a cukor, (jó esetben szőlőcukor)ami nem több, mint egy komolyabb fekete KV, vagy egy sima coca-cola.
Hatásösszetevője a gyorsan felszívódó cukor, és a koffein élénkítő hatása. Ezek az aktív összetevők.
Ezen kívül tartalmaz/hat:
Glükuronolakton: Lényegében szénhidrát. Tartalmazza még pl. testépítőszer, gabonaféle, de borban is van.
L-karnitin: Aminosav. Tartalmazza pl a szív, és a máj.
Vörös húsokban van jelen.
Inosit: Megtalálható még: Korpa tartalmú gabonaféle, bab, és több gyümölcsben.
Taurin: szintén aminosav származék. Csökkenti a vércukorszintet, méregtelenítő hatása van.
Többek közt tartalmazza az ANYATEJ IS!!!
Alkohollal keverve mérgező anyag alakulhat ki belőle, innen a tévhit, hogy egy kalap alá veszik azzal, hogy gyógyszerre nem szabad alkoholt inni, de az energiaital, az nem alkohol.
Guarana-kivonat: szintén magas koffein tartalmú brazil kúszónövény kivonat. Természetes zsírégető.
Ginzeng-kivonat:
"...Nehéz fizikai és szellemi megterhelés, magas vérnyomás, depresszió és koncentráció zavar esetén ajánlott a ginzeng alkalmazása. A gyökér csökkenti a vérzsír szintet, serkenti a szervezet fehérje felépítését, valamint sikerrel alkalmazható az időskori cukorbetegség és a légzőszervi bajok leküzdésében is."
Nos nem akarok regényt. Nyugottan bogozzátok ki, mi az amit nem lehet gyógyszer mellé fogyasztani. Mert ez a vacak már szinte csak egy drága üdítő.
Végszóként a következő a helyzet: Jelenleg a kérdező, netán páciens... diagnózisa hiányában nem lehet megmondani.
Senki nem hivatott arra, hogy megmondja, fogyaszthat-e egy depressziós, vagy szorongásos beteg, vagy pánikbeteg, Kávét.
Ugyanis a frontint jó eséllyel ezek miatt írják fel.
Nem emlékszem, hogy tiltaná a gyógyszerészet bármelyik összetevőjét az energiaitalnak.
Nem azt kell figyelembe venni, hogy azt gondolja a gyerekek jelentős %-a, hogy az a lötty élénkít, vagy okosít vizsga előtt, vagy emeli a koncentráció szintjét,
hanem azt, hogy a frontin az nem biztos, hogy az élénkítés ellentétére van, azaz lassítónak.
Főleg, ha placebó hatás miatt szedi. ;)
Sajnos a frontin nem placebo. Elég durván tönkre vágja a fogyasztóját. Nem csoda, ha a kérdező ellensúlyozni kívánja a szert.
..és ne felejtsük, az, hogy ellenkező hatású két szer, az nem jelenti azt, hogy ellentétes hatást vált ki, hiszen nem tudjuk mi a probléma gyökere.
Én azért javasolnám, hogy redbull-ozás helyett, inkább keress egy másik orvost is, és kérd ki az Ő véleményét is!
Nem te lennél az első olyan eset, akit többféleképpen is lehet gyógyítani, és különbözőképp lehet megközelíteni.
Nem az okozatot kéne ellensúlyozni, hanem az okot!
(Ugyanis a frontin függőséget okoz, és egyre gyengébben hat, ezért egyre több kell belőle a megfelelő hatás eléréséhez.)
Frontin... Érdekes orvosság... Nekem is felírta az orvos-neurológus a szívelértelenségemre... Kicsit túlhajtottam magam és fura tünetekkel/légszomj, feszítő mellkas, szürke bőr.../fél napot feküdtem a kórházban. Szerencsére nem infarktus volt, megértettem a figyelmeztetést.
Majd kiváltottam és elolvastam a tájékoztatót. Mivel sokat vezetek csak harmadnapjára vettem be 1 szemet próbaképp.
Az ágyamig majdnem nem bírtam elérni, nem tudtam magamról egész reggelig. Olyan másnapossan ébredtem, hogy csak na.
Mivel nem vagyok gyógyszerszedő fajta, elraktam a nagydobozba/gyógyszerarchívum :)/ és soha rá sem néztem. Mellesleg szeretem a zöld teát... 42/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!